Raffaello golyó
Ha egy gyors, "pofonegyszerűen" elkészíthető vendégváró nassolni valót szeretnétek, akkor ezek a hófehér, csupa kókuszos golyócskák tökéletesen megfelelnek. Persze az elkészítésükhöz nem kell megvárni, hogy vendégek jöjjenek - magunknak is nyugodtan elkészíthetjük, ha egy kis csemegére vágyunk olvasás vagy filmnézés közben. 😊 Én általában a kisfiaim és férjem kívánságára szoktam gömbölyíteni őket - nagy kedvencük.
Mivel itthon semmihez nem használok tejport - külön emiatt pedig nem szoktam vásárolni -, nálam a tejpor nélküli változat szokott készülni.
Hozzávalók:
kb. 45 darabhoz
3 evőkanál finomliszt
5 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
10 dkg vaj
23-25 dkg kókuszreszelék
kb. 45 szem mandula
+ a hempergetéshez 5 dkg kókuszreszelék
L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és simára/csomómentesre keverjük. Majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük.
- Beletesszük a vajat, addig kevergetjük, míg elolvad, majd hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, hogy könnyen lehessen formázni (ne legyen lágy, de nagyon kemény se a massza). Hagyjuk hűlni kb. 20 percig.
- Ezután golyókat formázunk belőle - mindegyik közepébe teszünk egy mandulaszemet - majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
- Azonnal is fogyasztható, de akkor a legjobb, ha 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!
Egy kis kerti piknikre én is beneveznék :)
VálaszTörlésSzeretettel látlak. :)
TörlésElkészítettem! Köszönöm a receptet nagyon finom lett!
TörlésÉpp a napokban nézegettem, hogy van egy Raffaeelo golyó fotóm a múltból, érdemes lenne közzétenni, hisz az olyan finom tud lenni. Csakhogy az tejporos. Ebben pedig nincs. Ezért is tetszik nagyon. Így nem kicsit olcsóbb:-) S nagyon finom lehet ez a változat is!
VálaszTörlésA fotóid most is csábítóak- mint mindig!
Köszi Gerdi. :)
TörlésEz nagyon jó!! Kipróbálom :)
VálaszTörlés:)
TörlésÉn a tejporos változatot szoktam készíteni, de legközelebb megpróbálkozom ezzel a recepttel, mert azért nem olcsó a tejpor. Köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésSzívesen, örülök, hogy tetszik ez a változat is. :)
TörlésNagyon szép és jó ez a recept, nekem a tejporos változat van meg! Csodás az a kis tányér pohárral!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva.
TörlésÉn egy másik tejpor nélküli változatot szoktam készíteni, pont aznap csináltam mikor Te közzétetted ezt! :) A Te változatodat is ki fogom próbálni! :)
VálaszTörlésKöszönöm Monchy.
TörlésSzia vaj vagy margarin?
VálaszTörlésSzia, én vajjal szoktam készíteni.
TörlésSzia,van olyan ize mint a tejporos változatnak? Koszonom
VálaszTörlésSzia Renáta!
TörlésSzerintem hasonló az íze, de bevallom, nekem ez a házi verzió jobban ízlik. :) Próbáld ki Te is bátran...
Üdv.: Gabriella
Köszönöm, elvagy mentve:)
TörlésMegcsináltam! Pont olyan lett mint az eredeti!
VálaszTörlésNagyon köszönöm a receptet!!!!!
Bíborka
Szívesen Bíborka. Nagyon örülök, hogy elkészítetted és ízlik. :)
TörlésKöszönöm, hogy írtál.
Sziasztok!
VálaszTörlésMa készitem el!
1 kérdésem lenne kb hány db jön ki belöle?
Azért kérdezem mert a családom imádja a raffaellot és lehet dupla adaggal kell elkészitenem
Szia!
TörlésA "hozzávalók" felsorolásánál mindig megtalálod azt is, hogy az adott sütemény összetevőkből kb. hány darab lesz.
Ebból a raffaelloból attól függően, hogy ki mekkorára gömbölyíti, kb. 45 db lesz.
Jó étvágyat a családnak hozzá! :) Nagyon fog ízleni Nekik.
Üdv.:
Gabriella
Elkészitettem!!
TörlésIsteni finom!!
Köszönöm Gabriella!!
Szia!azt szeretném kérdezni,hogy szerinted hány napig áll el? A tejporos változatot szoktam készíteni,mindig karácsony előtt már napokkal,az ugye pár napig el van hűtő nélkül is.De most megfeledkeztem róla,hogy ez tejes verzió és már elkészítettem :( egyébként nagyon finom lett,köszönöm :) Bea
VálaszTörlésSzia Bea!
TörlésSzerintem tárold hűtőben egy fedeles műanyag dobozban, úgy egész biztos, hogy eláll. Vagy hideg kamrában is jó tárolni.
Szép Karácsonyt kívánok!
Köszönöm!nagyon boldog Karácsonyt és új évet kívánok :)
TörlésSziaaa, a mandulat le kell hamozni? :)
VálaszTörlésSzia!
TörlésLehámozva jobban mutat + nem érződik a héja, de én nem mindig szoktam lehámozni, mert sajnos nincs vele idő szöszmötölni.
Szép Karácsonyt kívánok!
Nagyon szepen koszonom a valaszt :)
VálaszTörlésNagyon köszönöm ezt a szuper receptet! Imádom a raffaellot, így biztosan sokszor elkészítem még. :)
VálaszTörlésSzupeer recept !! Ma készitettem el és nagyon finom !! ( pont mint a bolti raffaello). 😘
VálaszTörlésSzia 😊 Megkérdezhetem hogy melyik vaj a legjobb bele? Köszönöm szépen a választ előre is 😘😘 ( Zsuzsa)
VálaszTörlés