Kinder szelet + eltelt 1 év a blog indulása óta
Vékony piskótaréteg között könnyű hab finom csokoládékrémmel... Igaz, jól hangzik? Ünnepre és vendégvárásra is megállja a helyét ez a sütemény - a sok hab és krém ellenére egyáltalán nem édes.
Bár én nem nagyon szeretem a krémes süteményeket, a családomnak (főleg a férjemnek) évek óta nagy kedvenc ez a sütemény, emiatt mindenképpen itt a helye. :) Remélem Nektek is tetszik...?
(A fehér habnak vastagabbnak kell lenni, de nekem csak 2 dl habtejszín volt itthon - hirtelen ötlet alapján készült el most ez a sütemény, és már nem akartam menni vásárolni. Viszont a receptben megfelelően fog szerepelni.)
Hozzávalók a tésztához: (kb. 20x30 tepsihez)
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 3/4 csomag sütőpor (9 g)
- 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
A krémhez:
- 2 csomag csokoládé puding
- 5 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 1-2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg puha vaj (nem olvasztott, csak puha!)
- 15 dkg porcukor
A habhoz:
- 4 dl tejszín (a Hulalát szoktam)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
A tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
1. A 6 tojásból piskótát készítek. A tojásokat szétválasztom: a sárgáját a cukorral habosra keverem, fokozatosan hozzáadom a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet, majd óvatosan hozzáforgatom a tojások felvert kemény habját.
A tepsit kivajazom/lisztezem és két lapban kisütöm a piskótát 180 fokos légkeveréses sütőben (persze sima sütőben is lehet).
2. A csokoládé pudingot a tejjel és a kristálycukorral sűrűre főzöm, majd folytonos kevergetés mellett kihűtöm.
3. A vajat a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinghoz adom a két evőkanál kakaóporral és jó habosra kikeverem a krémet.
4. A hideg tejszínt a vaníliás cukorral habosra verem, majd hozzáadom a habfixálót.
5. A kihűlt piskótalapra kenem a tejszínhab felét egyenletesen, erre rákenem a csokoládékrémet, majd a tejszínhab másik felét, ezután ráhelyezem a másik piskótalapot.
6. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, elkeverem az olajjal, és a sütemény tetejére kenem.
Néhány órára hűtőbe teszem dermedni, hogy szépen lehessen szeletelni. (Mi ezt a dermedési időt soha nem tudjuk kivárni. :))
Szeretek a konyhában tevékenykedni - főzni is, de leginkább sütni. :) Rengeteg receptem van: könyvekben, cetliken, újságokban, + újakat is szeretek kipróbálni, emiatt gondoltam 1 évvel ezelőtt azt, hogy jó lenne egy blog, ahol rendszerezni tudnám családom kedvenc receptjeit. Pár napig csak gondolkodtam ezen, majd férjem hatására 2011. november 11-én létre hoztam ezt a blogot, amit azóta is egyedül csinosítgatok/szépítgetek, a fotókat is egyedül készítem minden ételről/süteményről hol több, néha kevesebb sikerrel - ez attól is függ, mikor mennyi időm van a képek készítésére.
Bevallom, amikor elindítottam a blogot, nem gondoltam, hogy számon fogom tartani az első születésnapját. Aztán ahogy teltek a hónapok és egyre kevesebb idő jutott a blogra + közben rájöttem, hogy hiába "csak" egy kellemes kikapcsolódásnak/hobbinak szánom, bizony elég sok idő és munka van benne, úgy egyre jobban felértékelődött bennem a blogvezetés, és a vele járó elmúlt 1 év. Emiatt úgy éreztem, megérdemli, hogy megemlítsem az első szülinapját. :)
Nem szeretnék senkit sem untatni statisztikai adatokkal, de azt azért le szeretném írni, hogy az elmúlt 1 évben 154 ezerszer kattintottatok a blogomra, és ezt mindenképpen meg szeretném köszönni Nektek. Egy kezdő blogtól az első évben ez nagyon szép szám!
Egy év alatt rengeteg kedves üzenetet és megjegyzést kaptam Tőletek, melyet köszönök szépen - ezek sok erőt és kitartást adtak ahhoz, hogy tovább csináljam, mert néha bizony belefáradtam. Köszönetképpen ismét egy finom süteményreceptet hoztam Nektek, melyet fent láthattatok. :)
Bár én nem nagyon szeretem a krémes süteményeket, a családomnak (főleg a férjemnek) évek óta nagy kedvenc ez a sütemény, emiatt mindenképpen itt a helye. :) Remélem Nektek is tetszik...?
(A fehér habnak vastagabbnak kell lenni, de nekem csak 2 dl habtejszín volt itthon - hirtelen ötlet alapján készült el most ez a sütemény, és már nem akartam menni vásárolni. Viszont a receptben megfelelően fog szerepelni.)
Hozzávalók a tésztához: (kb. 20x30 tepsihez)
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 3/4 csomag sütőpor (9 g)
- 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
A krémhez:
- 2 csomag csokoládé puding
- 5 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 1-2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg puha vaj (nem olvasztott, csak puha!)
- 15 dkg porcukor
A habhoz:
- 4 dl tejszín (a Hulalát szoktam)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag habfixáló
A tetejére:
- 100 g étcsokoládé
- 1 teáskanál olaj
1. A 6 tojásból piskótát készítek. A tojásokat szétválasztom: a sárgáját a cukorral habosra keverem, fokozatosan hozzáadom a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet, majd óvatosan hozzáforgatom a tojások felvert kemény habját.
A tepsit kivajazom/lisztezem és két lapban kisütöm a piskótát 180 fokos légkeveréses sütőben (persze sima sütőben is lehet).
2. A csokoládé pudingot a tejjel és a kristálycukorral sűrűre főzöm, majd folytonos kevergetés mellett kihűtöm.
3. A vajat a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinghoz adom a két evőkanál kakaóporral és jó habosra kikeverem a krémet.
4. A hideg tejszínt a vaníliás cukorral habosra verem, majd hozzáadom a habfixálót.
5. A kihűlt piskótalapra kenem a tejszínhab felét egyenletesen, erre rákenem a csokoládékrémet, majd a tejszínhab másik felét, ezután ráhelyezem a másik piskótalapot.
6. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom, elkeverem az olajjal, és a sütemény tetejére kenem.
Néhány órára hűtőbe teszem dermedni, hogy szépen lehessen szeletelni. (Mi ezt a dermedési időt soha nem tudjuk kivárni. :))
Jó étvágyat!
Ma 1 éves a blogom!
...jöjjön egy kis történet a blog első évéről (akit a Kinder süti érdekel, ugorja át ezt a részt :)).Szeretek a konyhában tevékenykedni - főzni is, de leginkább sütni. :) Rengeteg receptem van: könyvekben, cetliken, újságokban, + újakat is szeretek kipróbálni, emiatt gondoltam 1 évvel ezelőtt azt, hogy jó lenne egy blog, ahol rendszerezni tudnám családom kedvenc receptjeit. Pár napig csak gondolkodtam ezen, majd férjem hatására 2011. november 11-én létre hoztam ezt a blogot, amit azóta is egyedül csinosítgatok/szépítgetek, a fotókat is egyedül készítem minden ételről/süteményről hol több, néha kevesebb sikerrel - ez attól is függ, mikor mennyi időm van a képek készítésére.
Bevallom, amikor elindítottam a blogot, nem gondoltam, hogy számon fogom tartani az első születésnapját. Aztán ahogy teltek a hónapok és egyre kevesebb idő jutott a blogra + közben rájöttem, hogy hiába "csak" egy kellemes kikapcsolódásnak/hobbinak szánom, bizony elég sok idő és munka van benne, úgy egyre jobban felértékelődött bennem a blogvezetés, és a vele járó elmúlt 1 év. Emiatt úgy éreztem, megérdemli, hogy megemlítsem az első szülinapját. :)
Nem szeretnék senkit sem untatni statisztikai adatokkal, de azt azért le szeretném írni, hogy az elmúlt 1 évben 154 ezerszer kattintottatok a blogomra, és ezt mindenképpen meg szeretném köszönni Nektek. Egy kezdő blogtól az első évben ez nagyon szép szám!
Egy év alatt rengeteg kedves üzenetet és megjegyzést kaptam Tőletek, melyet köszönök szépen - ezek sok erőt és kitartást adtak ahhoz, hogy tovább csináljam, mert néha bizony belefáradtam. Köszönetképpen ismét egy finom süteményreceptet hoztam Nektek, melyet fent láthattatok. :)
Gratulálok Neked meg a blognak is! Csak így tovább, mert nagyon szeretünk olvasgatni Téged és a családod, no meg a receptjeid! ;-D
VálaszTörlésOlyan aranyos vagy, köszönöm szépen. :)))
TörlésJaj, Gabi, miért csinálod ezt velem? Olyan zseniális sütiket hozol mindig hogy nekem csak csorog a nyálam. Ha leszedhetném róla ezeket a gyönyörűségeket nekiesnék a képernyőnek így viszont csak ábrándozom.
VálaszTörlésElhiszed, hogy nem direkt csinálom? :o) Köszönöm szépen, mindig megmosolyogtatsz. :)
TörlésGratulálok az első szülinaphoz !!
VálaszTörlésA süti pedig tökéletesen illik ehhez az ünnepi alkalomhoz ! Nagyon szép és biztosan nagyon finom is. Én mentem és várom a megfelelő alkalmat !
Köszönöm Syliva. Kíváncsian várom, mikor készíted el, és hogy fog ízleni... Majd írd meg feltétlenül! :))
TörlésBoldog blogszülinapot, és még sok-sok bejegyzést! :) Kívánom, hogy leld örömödet továbbra is a blogírásban! :) És képzeld, a blogszülinapodon van az én szülinapom is, csak én jónéhány évvel idősebb vagyok! :D
VálaszTörlésDrága Hankka! Boldogságos születésnapot kívánok Neked! ...és köszönöm szépen kedves szavaidat. :)
TörlésGratulálok blogszülinapod alkalmából és további sok sikert kívánok sok szeretettel! Nagyon guszta és igen finom krémes ez a sütikéd! Már csak gyűjtögetem a jobbnál jobb recepteket, de egyszer csak mindegyik kipróbálásra kerül?:-)) Szeretem a játékokat, de valahogy én a facebookot ritkábban használom!
VálaszTörlésOlyan kedves vagy Éva, köszönöm még egyszer. :)
TörlésBoldogságos minden jót kívánok!
VálaszTörlésA süti nagyon ennivaló! :)
Kedves Farci, köszönöm szépen, hogy ismét benéztél hozzám, örülök Neked. :)
TörlésBoldog blogszülinapot! Csak így tovább!:) A süti isteni lehet!
VálaszTörlésKedves Flóra, köszönöm szépen szépen. :)
TörlésIsten éltesse a blogodat és süss nekünk még sok-sok finomságot,amit utána mi is megsüthetünk:))
VálaszTörlésOlyan aranyos vagy Mónika, köszönöm Neked is! :))
TörlésMég sok blogszülinapot kívánok Neked!
VálaszTörlésÉn másféle kinder szeletet ismerek, de a tied még jobban is tetszik!
Gerdi, köszönöm szépen Neked is!!! :))
TörlésEgy blog mindig szerelemgyerek.És a tiéd szépen cseperedik,ezért azt kívánom,hogy sok örömed legyen benne:))
VálaszTörlésKöszönöm szépen a kedves szavakat, aranyos vagy, örülök Neked, hogy bekukkantottál hozzám. :)
TörlésGratulálok a sok szép bejegyzésedhez! Kívánom, hogy sok szülinapot megéljen még ez a blog:))
VálaszTörlésKöszönöm szépen Janka, nagyon örülök Neked is. :)
TörlésBoldog blogszülinapot kívánok!! Imádni való, és az ünnephez méltó, süteménnyel ajándékoztál meg bennünket.Nagyon szeretem az ilyen krémes finomságokat, el is mentem a receptet.:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Gizi a jókívánságokat!! :) A sütit érdemes elkészítened, finomságos tényleg. :P
TörlésSok szeretettel gratulálok, még sok-sok jó receptet és konyhában eltöltött időt kívánok :)
VálaszTörlésA sütid nagyon szép!!!
Kedves Katalin, köszönöm szépen!!! :)
TörlésIsten éltesse a blogodat! További sikereket kívánok! Nagyon mutatós a sütid és a fotó is!
VálaszTörlésOlyan kedves vagy Hani, köszönöm szépen, azt is, hogy benéztél hozzám. :)
TörlésBarbival egy rugóra jártatok, ő is ezt sütött. Hm, melyiket is válasszam? Ebből is egy kicsikét és abból is egy kicsikét... ! :o) Nagyon guszta a Tiéd is!
VálaszTörlésSzerintem se hagyd ki egyiket se! :o) Igen, Barbival sokszor csinálunk hasonló dolgokat... nem csak a konyha terén - ezt már Mi is észrevettük. :)
TörlésKöszönöm szépen Kriszti.
Gratulálok az egyhez és a sok jó receptedhez, amiből egy csomót már mentettem is magamnak, csak így tovább Gabikám:-)))))
VálaszTörlésDrága Anikó, köszönöm szépen!! :)
TörlésBoldog blogszülinapot! További sikerélményt a blogolásban és még sok-sok bejegyzést (a mi örömünkre is)! :)
VálaszTörlésA sütid pedig csakúgy mint mindig csuda szép és finom. :)
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen. :))
TörlésBár kicsit megkésve, de csak ide értem hozzád én is. Pont így voltam annak idején a blog indításával, mint te. Hobbinak szántam, csak később tudatosult bennem, hogy ez több annál és hogy bizony mennyi munkával jár. Az első születésnap a legfontosabb, az valahogy más, mint többi, az mérföldkő egy blog életében. Én nagyon örülök, hogy elindítottad ezt a blogot, mert mindig szívesen jövök hozzád. Imádom a finom és szép sütikéidet és az írásaidból kiérződik, hogy mennyi szeretettel készíted el őket. Kívánom, hogy sokáig megmaradjon a lelkesedésed és még jó pár szülinapot ünnepelhessünk veled. A sütemény lenyűgöző, mint mindig.
VálaszTörlésDrága Nea! Olyan szépeket írtál, annyira jó érzés volt olvasni, nagyon aranyos vagy! Köszönöm szépen!!! :))
TörlésGratulálok a bloghoz!!!
VálaszTörlésA képen a süti tésztája kakaós? Olyan barnának tűnik, a receptben sima piskótatésztát írsz.
Jaj, de jó, hogy szóltál! Köszönöm. Kakaós piskótáról van szó, kell a tésztájába 1 evőkanál kakaópor!!
TörlésKöszönöm szépen a bloghoz lévő gratulációt is. :)
Boldog Blogszülinapot!
VálaszTörlésRemélem még sok ilyen lesz, hiszen mindig megörvendeztetsz minket 1-1 receptcsodával!
Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen!! :)
TörlésBoldog blogszülinapot!! Szokás szerint szépséges sütit hoztál, gyönyörű képekkel. Szívből gratulálok! :)
VálaszTörlésKedves Csilla, nagyon köszönöm. :)
TörlésMegsütöttem a sütit. Nagyon finom lett. Hulalát nem kaptam most, ezért másfajta tejszínnel készítettem, de az még 2 habfixálóval sem lett elég szilárd. Maradok a Hulalánál, ha kemény hab kell, az a tuti - még akkor is, ha nem sok köze van a tejszínhez.
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy megsütötted... Igaz, milyen finom süti? A férjem rajong érte, annak örülne, ha minden vasárnap ez lenne az ebéd utáni desszert. :-))
TörlésIgen, ebben az esetben nekem is a Hulala vált be.
Köszönöm szépen, hogy hagytál megjegyzést. :)
Nagyon guszta ez a süti, nevnapozasra szeretnem megsutni. Szeretnem kerdezni, hogy a Hulalahoz is kell a habfixalo? Hiszen az magaban is szepen megall :) Koszi elore is a valaszt!
VálaszTörlésSzia Andrea!
TörlésKöszönöm, örülök, hogy tetszik ez a süti. Nagyon-nagyon finom, nem fogod megbánni, ha elkészíted. :) Ha Hulalát használsz, ahhoz nem kell a habfixáló. Az egyéb tejszínekhez viszont ajánlom a habfixálót is, hogy jobban tartson a krém, könnyebb legyen szeletelni.
Jó sütést kívánok Neked és utólag boldog névnapot! :)
Üdv.:
Gabriella
Kedves Gabriella! Nagyon szepen koszonom a valaszt :) Legutobb a sajtos hadomszogeket sutottem meg az oldaladrol es annyira jol sikerult, hogy egyertelmu volt, hogy ide jovok nevnapi sutiert :) Nagyon jo az oldal a receptek a kepek :))
TörlésKoszonom szepen akkor jol gondoltam :) Nagyon tetszik az oldal, szivesen jovok receptekert! :) Legutobb a sajtos haromszogek receptet sutottem meg, isteni lett! ;)
Törlés