Almás-fahéjas palacsinta vaníliaöntettel
Az őszi/téi időszakban ez a kedvenc palacsintám! Egy tálban összekeverünk egyszerre mindent és már süthetjük is. Vaníliaöntet nélkül is lehet fogyasztani enyhén megporcukrozva, de nem érdemes. 😊 Öntettel az igazi!
Hozzávalók:
kb. 14-15 darabhoz:
30 dkg finomliszt
csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
3 dkg kristálycukor
2 nagyobb tojás
fél dl olaj
kb. 3,5-4 dl tej
4 darab édes alma
Az öntethez:
6 dl tej
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A palacsintatésztához egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport, fahéjat, cukrot.
- Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat és kézi habverővel vagy kézi mixerrel el kezdjük összekeverni úgy, hogy közben kis adagokban hozzáadjuk a tejet. Akkor jó a tészta, ha méz sűrűséget kapunk. (Nem biztos, hogy kell hozzá 4 dl tej, ezért adjuk hozzá fokozatosan.)
- A megmosott, meghámozott almát lereszeljük és belekeverjük a tésztába. Ha ekkor túl sűrűnek érezzük a tésztát, löttyintünk még hozzá picit tejet, mellyel összekeverjük.
- A palacsintasütőt felforrósítjuk, szilikon ecsettel szétkenünk benne 1-2 csepp olajat, majd közepestől kicsit alacsonyabb lángon kb. 12 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. (A megsült palacsintákról az esetleges olajat papírtörlővel leitatjuk.)
- Nem szükséges, de bekenhetjük 1 csepp olajjal a sütőt minden palacsinta előtt.
- Az öntethez 1 dl tejben simára keverjük a pudingport és a cukrot, majd a többi tejjel együtt egy lábasban kevergetve besűrítjük közepes lángon. Nem kell nagyon sűrűre főzni, csak besűríteni!
- Langyosra hűtve fogyasztjuk a palacsintákat az öntettel.
A pöttyös kézműves kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Jó étvágyat!
Gratulálok az új könyvedhez és ehhez a finom palacsintához!
VálaszTörlés