Almás-fahéjas palacsinta vaníliaöntettel

Az őszi/téi időszakban ez a kedvenc palacsintám! Egy tálban összekeverünk egyszerre mindent és már süthetjük is. Vaníliaöntet nélkül is lehet fogyasztani enyhén megporcukrozva, de nem érdemes. 😊 Öntettel az igazi!




Hozzávalók:

kb. 14-15 darabhoz:

30 dkg finomliszt

csipet só

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál őrölt fahéj

3 dkg kristálycukor

2 nagyobb tojás

fél dl olaj

kb. 3,5-4 dl tej

4 darab édes alma

 

Az öntethez:

6 dl tej

10 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás pudingpor

 

L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM

megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu


Elkészítés:

  1. A palacsintatésztához egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sót, sütőport, fahéjat, cukrot. 
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat és kézi habverővel vagy kézi mixerrel el kezdjük összekeverni úgy, hogy közben kis adagokban hozzáadjuk a tejet. Akkor jó a tészta, ha méz sűrűséget kapunk. (Nem biztos, hogy kell hozzá 4 dl tej, ezért adjuk hozzá fokozatosan.)
  3. A megmosott, meghámozott almát lereszeljük és belekeverjük a tésztába. Ha ekkor túl sűrűnek érezzük a tésztát, löttyintünk még hozzá picit tejet, mellyel összekeverjük.
  4. A palacsintasütőt felforrósítjuk, szilikon ecsettel szétkenünk benne 1-2 csepp olajat, majd közepestől kicsit alacsonyabb lángon kb. 12 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. (A megsült palacsintákról az esetleges olajat papírtörlővel leitatjuk.)
  5. Nem szükséges, de bekenhetjük 1 csepp olajjal a sütőt minden palacsinta előtt.
  6. Az öntethez 1 dl tejben simára keverjük a pudingport és a cukrot, majd a többi tejjel együtt egy lábasban kevergetve besűrítjük közepes lángon. Nem kell nagyon sűrűre főzni, csak besűríteni!
  7. Langyosra hűtve fogyasztjuk a palacsintákat az öntettel.

A pöttyös kézműves kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:




Jó étvágyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban