Tojásos lecsó
A lecsó nyár végén, ősz elején alap étel, mivel ekkor van szezonja. Mindenki szereti és mindenki egy kicsit másképp csinálja, tehát a hagyományos lecsónak nagyon sok változata van. Bevallom, én a rizses és kolbászos változatát nem nagyon szeretem, nálam az első számú kedvenc a tojásos lecsó. Napokig tudnám enni! Gyakran készítjük bográcsban, imádom a füstös íze miatt!
Hozzávalók:
kb. 2 személyre
2 evőkanál olaj
3 közepes vöröshagyma
4 db tv paprika
3-4 db közepes paradicsom
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
2 tojás
MÁR K É T S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E M IS MEGJELENT!
Megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A serpenyőt közepes hőfokon felmelegítjük és teszünk bele olajat.
- A megtisztított, megmosott hagymákat kettévágjuk, felszeleteljük, beletesszük a serpenyőbe, az olajon elkezdjük kevergetve üvegesre párolni. 1-2 perc után öntünk rá 4 evőkanálnyi vizet, így pároljuk tovább, néha megkeverjük. Ha elfőtt a víz, de még nem párolódott puhára a hagyma, löttyintünk még rá pici vizet, tovább főzzük.
- A megmosott paprikákat felvágjuk kisebb, vékony csíkokra, hozzáadjuk a hagymához, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és öntünk rá jó fél dl vizet. Lefedve pároljuk kb. 10-15 percig, néha-néha megkeverjük. Közben ellenőrizzük, ha még nem párolódott jól meg, öntünk még rá pici vizet.
- A megmosott paradicsomokat cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a paprikához és a hagymához, összekeverjük, majd lefedve pároljuk kb. 10 percig, amíg szétfő a paradicsom és megpuhul teljesen a paprika. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojásokat és kevergetve készre főzzük / sütjük ízlés szerint. Valaki úgy szereti, ha a tojás inkább lágy, krémes a lecsóban, valaki pedig jobban szereti megsütni benne.
- Friss, puha kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése