Tojásos lecsó

A lecsó nyár végén, ősz elején alap étel, mivel ekkor van szezonja. Mindenki szereti és mindenki egy kicsit másképp csinálja, tehát a hagyományos lecsónak nagyon sok változata van. Bevallom, én a rizses és kolbászos változatát nem nagyon szeretem, nálam az első számú kedvenc a tojásos lecsó. Napokig tudnám enni! Gyakran készítjük bográcsban, imádom a füstös íze miatt!




Hozzávalók:

kb. 2 személyre

2 evőkanál olaj

3 közepes vöröshagyma

4 db tv paprika

3-4 db közepes paradicsom

só ízlés szerint

őrölt bors ízlés szerint

2 tojás


MÁR  K É T  S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E M  IS MEGJELENT!

Megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

www.pottyosotthon.hu


Elkészítés:

  1. A serpenyőt közepes hőfokon felmelegítjük és teszünk bele olajat.
  2. A megtisztított, megmosott hagymákat kettévágjuk, felszeleteljük, beletesszük a serpenyőbe, az olajon elkezdjük kevergetve üvegesre párolni. 1-2 perc után öntünk rá 4 evőkanálnyi vizet, így pároljuk tovább, néha megkeverjük.  Ha elfőtt a víz, de még nem párolódott puhára a hagyma, löttyintünk még rá pici vizet, tovább főzzük.
  3. A megmosott paprikákat felvágjuk kisebb, vékony csíkokra, hozzáadjuk a hagymához, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és öntünk rá jó fél dl vizet. Lefedve pároljuk kb. 10-15 percig, néha-néha megkeverjük. Közben ellenőrizzük, ha még nem párolódott jól meg, öntünk még rá pici vizet.
  4. A megmosott paradicsomokat cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a paprikához és a hagymához, összekeverjük, majd lefedve pároljuk kb. 10 percig, amíg szétfő a paradicsom és megpuhul teljesen a paprika. Ekkor hozzáadjuk a felvert tojásokat és kevergetve készre főzzük / sütjük ízlés szerint. Valaki úgy szereti, ha a tojás inkább lágy, krémes a lecsóban, valaki pedig jobban szereti megsütni benne.
  5. Friss, puha kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban