Tonhalsaláta
Az egyik kedvenc salátám! Amellett, hogy pár perc alatt elkészül, olyan szép színes és annyira finom! Ebédre és vacsorára is jó választás. Készítsétek el, nagyon fogjátok szeretni!
Hozzávalók:
2 adag
160 g tonhalkonzerv (olívaolajban)
400 g jégsaláta (vagy bármilyen, amit szeretünk)
1 fej lila hagyma
8 db koktél paradicsom
2 főtt tojás
Az öntethez:
1 kávéskanál mustár
1 teáskanál majonéz
1-2 evőkanál olívaolaj, amit lecsöpögtetünk a tonhalkonzervről
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 kisebb gerezd fokhagyma
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E M
és a pöttyös kézműves kerámiák
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A tonhalkonzervet lecsöpögtetjük, félretesszük az olívaolajat.
- A salátát megmossuk, papírtörlőn kissé megszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A paradicsomot megmossuk, négyfelé vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony fél szeletekre vágjuk. A tojást négyfelé vágjuk. Elrendezzük a tányéron vagy tálkában.
- Az öntethez összekeverjük a mustárt, majonézt, majd hozzáadjuk a megtisztított, összezúzott fokhagymát és 1-2 evőkanálnyi olívaolajat, melyet a tonhalkonzervről szűrtünk le. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük az öntetet, majd rácsöpögtetjük a salátára.
Jó étvágyat!
NAGYON GUSZTA,IMÁDOM,ÉN CSAVAROK RÁ NÉHÁNY CSEPP CITROMLEVET,VAGY LIMOT!
VálaszTörlés