Carbonara
Nagyon rövid idő alatt elkészíthető, egyszerű ebéd vagy vacsora néhány hozzávalóval. Állítólag ez az eredeti olasz recept (nagyjából Fördős Zé receptje alapján szoktam készíteni). Kis eltérések lehetnek a között, hogy ki hogyan készíti, de túl nagy nem, mivel alapjában véve sem egy bonyolult recept, tehát az eltérések sem lehetnek túl nagyok. 😊
Ma ezt készítettem ebédre - a kisfiaim nagyon szeretik (én is, mert egyszerű és finom). A fotón szereplőt viszont kb. 2 hónapja készítette a férjem - sajnos kicsit kihűlve fotóztam, emiatt már nem olyan szép selymes a mártás.
Hozzávalók:
2-3 főre
15 dkg füstölt szalonna (lehetőleg kolozsvári)
kb. 2 evőkanál olívaolaj
25 dkg spagetti
4 tojás
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
őrölt szerecsendió ízlés szerint
8 dkg parmezán
+ egy kis víz a tészta főzőlevéből
A pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A tésztát feltesszük főni egy csipet sóval - al dantére főzzük, azaz nem főzzük meg teljesen. Majd amikor a tészta megfőtt, leszűrjük úgy, hogy egy kicsi főzővizet meghagyunk.
- De amíg a tészta fő, addig a szalonnát kockákra vágjuk és az olajon lassan megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben, majd levesszük a tűzről.
- A tojásokat felverjük, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval és belekeverjük a parmezánt is.
- A kifőtt/leszűrt tésztát a szalonnához adjuk, kicsit összerázzuk.
- Ráöntjük a tojásos keveréket + egy kicsi tészta-főzővizet, és visszatesszük a tűzhelyre alacsony lángon. Közben folyamatosan rázogatjuk a serpenyőt, hogy a tojásos-vizes mártás szépen bevonja a tésztát. + azért is rázogatjuk folyamatosan és alacsony lángon, hogy a tojás ne legyen rántotta a tésztán, hanem selymes mártás maradjon.
- Reszelt parmezánnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése