A tökéletes piskótatekercs
Több piskótatekercs is található az oldalamon, mindegyik finom, mindegyik jól sikerül, tehát mindet ajánlom. ...és tudom, egy piskótatekercset elkészíteni röpke idő alatt lehet, de ez még attól is egyszerűbb és gyorsabb! A végeredmény pedig egy pihe-puha, laza, könnyed tészta. Ízletes, klasszikus sütemény, amely tökéletes kísérője egy finom vasárnapi ebédnek vagy szuper vendégváró.
Az elmúlt héten többször is elkészítettem: múlt vasárnap ebéd utáni desszertnek, aztán szerdára is sütöttem egy adagot Milán farsangi partijára, ahol a gyerekek körében a legnépszerűbb süti volt, 5 perc alatt elfogyott. Hiába, a sárgabarack lekváros piskóta tekercset mindenki ismeri és mindenki szereti. 😊 Főleg, hogy a nyáron készített házi sárgabarack lekvárral töltöttem meg.
Hozzávalók:
kb. 27x37 cm-es tepsihez
5 közepes tojás
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál langyos víz
1 bio citrom reszelt héja (elhagyható)
10 dkg finomliszt
5 g sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
+ 1 kis üveg házi sárgabarack lekvár
vagy ízlés szerint más kenhető lekvár
M E G J E L E N T A MÁSODIK SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!
Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot habosra keverjük a gépi habverő legmagasabb fokozatán kb. 4-5 percig. Majd hozzákeverjük a vizet, citromhéjat. Hozzászitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet is, de ezt már csak gyengébb fokozattal keverjük hozzá.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyengetjük a tésztamasszát, és az előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 10-12 percig sütjük, de mindenképp végezzünk tűpróbát! (Viszont 10 percig ne nyissuk ki a sütőt, nehogy összeessen a piskóta!)
- A megsült tésztát kiborítjuk egy száraz, tiszta konyharuhára, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és még forrón beletekerjük a konyharuhába. Így hagyjuk kihűlni!
- A kihűlt tésztát kitekerjük a konyharuhából, ízlés szerint megkenjük lekvárral, visszatekerjük, porcukorral meghintjük és szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nagyon szép guszta! Most jól meg is kívántam:)
VálaszTörlésNagyon szép, olyan csalogató :-))
VálaszTörlésTökéletes recept! Köszönöm☺
VálaszTörlésA legjobb recept amit valaha elkészítettem, köszönöm!!!!
VálaszTörlésKedvenc sütim a lekváros tekercs. Viszont nekem sosem sikerült tekerni, mindig eltört, egészen addig, míg ki nem próbáltam a te receptedet. Tökéletes! Már nagyon sokszor elkészítettem. Ezer köszönet érte!
VálaszTörlés5 kanál liszt elég lenne 5 tojáshoz? Egy kanál liszt az 2 dkg...
VálaszTörlésIgen, elég.
TörlésEgy leveses kanál liszt , cukor 2,5dkg
TörlésKöszönöm szépen a receptet, tényleg ez a tökéletes iskóta. Isteni
VálaszTörlésSzuper ez a recept,köszönöm szépen
VálaszTörlésDrága Gabriella! Régóta olvasom a csodálatos receptjeidet! Isteniek, de nem volt bátorságom kipróbálni! Most azonban nekiálltam a tökéletes piskótatekercsnek és valami fantasztikusra sikerült! Hála Neked, most már bátrabb leszek! Köszönöm!
VálaszTörlésMost sül és aggódva bámulom nagyon emelkedik, ezt kettévágom szerintem és kenem lekvárral, szerintem ez lesz a piskotarecim is.....mindenesetre jó volt dolgozni vele. Irok ha kész....
VálaszTörlésTökéletes lett. Köszönöm ezerszer a recit. Kérhetek piskotát is?
VálaszTörlésKedves Gabriella, lehet kristalycukorral kesziteni porcukor helyett? Koszonom!
VálaszTörlésIgen, lehet készíteni kristálycukorral is.
TörlésEz a legszuperebb piskóta tekercs recept, amit valaha kipróbáltam. Hálásan köszönöm neked!🌈
VálaszTörlésEz a piskóta tekercs valami csoda!Tökéletes lett!Köszi Gabriella!
VálaszTörlésKiváló piskóta tekercs, mióta rátaláltam csak így készítem! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésMilyen méretű a tepsi?
VálaszTörlésKöszönöm a választ! :)
Szerintem sütőtepsi! Én egy életem, egy halálom, azzal próbáltam! 🙂 (és jó lett! 😀)
TörlésTuti jó receptek! Mostanában, ha lehet csak innen sütök süteményeket. Most is a tökéletes piskótatekercset sütöm éppen. Lehellet könnyű lett a piskóta. Köszönöm!
VálaszTörlésBoldogan olvasom. Köszönöm szépen a hozzászólást.
TörlésKedves Gabi! A tojásokat nem választod szét, működik így is a piskóta? Több receptedet is használom rendszeresen, köszönöm neked! Erre a piskóta dologra nagyon kíváncsi vagyok,én eddig mindig külön vertem fel a sárgáját,külön a fehérjét.
VálaszTörlésSzia!
TörlésÉvtizedekig én is csak ketté választva vertem fel a tojásokat. Aztán néhány éve kipróbáltam így egyben (ennél a receptnél is + még van így 1-2 receptemnél), és tökéletesen bevált, nagyon jól sikerült. Úgyhogy azóta ezt a receptet, vagyis ezt a piskótát már csak így készítem. Készítsd el Te is bátran, sikerülni fog és nagyon fogod szeretni. :)
Jó sütést!