Virslisaláta - nem csak Szilveszterkor

Pár perc alatt összeállítható, néhány otthon található hozzávalóból, és egy kis ideig hűtőben pihentetés után már ehető is. Nagyon finom! Szilveszterre a sok más finomság mellett remek ötlet ezt a salátát is feltálalni az asztalra. De egyszerű hétköznap, hétvégén is kitűnő finomság. Én leginkább csak így magában szeretem enni, de fogyasztható akár pirítóssal is. Egyébként ezt az alapreceptet lehet még dúsítani kockákra vágott főtt burgonyával vagy szeletelt főtt tojással, esetleg szeletelt savanyú uborkával, főtt kukoricával stb.




Hozzávalók:
kb. 35 dkg virsli
1 nagy fej lila hagyma
1 teáskanál 10 %-os ecet
1 nagy doboz tejföl (330 g-os)
8 dkg majonéz
1 teáskanál mustár
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint


A pöttyös kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:

   
Elkészítés:
  1. A virslit egy lábasban megfőzzük, kivesszük egy tányérra, kihűtjük.
  2. A megtisztított/megmosott lila hagymát ketté vágjuk, majd a fél hagymákat is szintén két darabra és így szeleteljük fel vékony szeletekre. Egy tálkába tesszük és összekeverjük az ecettel - állni hagyjuk.
  3. A virslit felszeleteljük.
  4. A tejfölt, majonézt, mustárt összekeverjük, ízesítjük sóval és őrölt borssal, majd hozzáadjuk a virslit és az ecetes hagymát.
  5. Egy fedeles edénybe/tárolóba tesszük és betesszük a hűtőbe legalább 1-2 órára, de ha több órára van időnk betenni, még jobban összeérnek az ízek.

  





Jó étvágyat!

BOLDOG ÚJ ÉVET!  🎉 
 

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta! Nektek is boldog új évet! 😊

    VálaszTörlés
  2. Teszteltük, finom!

    VálaszTörlés
  3. Köszi a receptet!!! Biztos nagyon finom lehet!
    Boldog új esztendőt!!! :o)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Kövess Facebook-on:

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban