Sonkába töltött tejszínes rántotta

Készítettétek már a rántottát tejszínnel? Ha még nem, akkor tessék kipróbálni! Nagyon finom és könnyed. Ezt a reggelit nem is a recept miatt hoztam, hanem inkább az ötlet miatt. A férjemmel gyakran kérdezgetjük egymástól reggelente - hétvégeken és ünnepnapokon, amikor együtt tud reggelizni az egész család -, hogy: "Mit reggelizzünk már megint...???". Imádjuk a tojást, nagyon gyakran ez kerül reggelente az asztalra (Anyukám tyúkocskáinak köszönhetően), de próbálom variálni az elkészítését és kinézetét, hogy ne legyen unalmas. Milán persze minden reggel rántottát eszik akkor is, mielőtt megy az iskolába, mert imádja. (Hétköznap a férjem nem itthon reggelizik, Zalánnal én kettecskén reggelizek 8 óra körül, amikor Ők elmennek a suliba és munkába, Milán pedig minden reggel fél 7-kor eszik egyedül... kérésére mindig rántottát készítek neki - és még mindig nem unja.) Mivel hétköznaponként össze-vissza, külön-külön reggelizünk, annyira örülök, hogy hétvégeken együtt tudunk reggelizni mind a négyen! Fehér abrosszal leterítjük az étkezőasztalt, szépen megterítünk és komótosan megreggelizünk. Imádom! 
Visszatérve a mai receptemre... Érdemes elkészíteni, mert természetesen egyszerű, hiszen csak rántottáról van szó, de mégis kicsit más, nagyon finom és nagyon laktató. Szóval inkább csak az ötlet miatt hoztam, de azért leírom, én hogy készítem...




Hozzávalók:
10 szelet sonka
4 nagyobb tojás
4 evőkanál cukrozatlan habtejszín
1 púpos evőkanál libazsír
(nálam libazsír, de lehet kacsa-, tyúk- vagy sertészsír is)
só ízlés szerint
őrölt fehér- vagy fekete bors ízlés szerint


A pöttyös kézműves kerámia megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linken:




Elkészítés:
  1. Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzákanalazzuk a tejszínt, ízesítjük sóval, borssal, majd kézi habverővel nagyon habosra keverjük.
  2. A zsírt felforrósítjuk egy serpenyőben, beleöntjük a habosra vert tojást és alacsony lángon, lassan kevergetve megsütjük.
  3. Kiterítjük a sonkaszeleteket, egy csíkban a szélükre halmozzuk a rántottát, szorosan feltekerjük.
  4. Paradicsommal, paprikával és friss teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk. Finom és laktató reggeli.

      

Jó étvágyat! 


...és egy fotó Zalánról...
A mosogatógépet soha nem pakolhatom ki nélküle, különben komoly sértődést produkál 😊


 
  

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban