Mézes-joghurtos saláta
Jól illik a ropogós salátához ez az enyhén édeskés, picit savanykás öntet - nagyon finom! Gyorsan elkészíthető és már fogyasztható is. Sültekhez, rántott húsokhoz, grillételekhez kínálhatjuk.
(Én gyakran fogyasztok egy adagot belőle csak így magában - hús nélkül - uzsonnára, mert egyrészt nagyon szeretem, másrészt laktató is számomra.)
Hozzávalók:
1 közepes sárgarépa
kb. 15 dkg fejes káposzta
2-3 levél saláta
3 evőkanál natúr joghurt
1 teáskanál akácméz
1 teáskanál majonéz
2 kávéskanál mustár
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
M E G J E L E N T A MÁSODIK SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!
Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A salátát, káposztát és sárgarépát vékony szálakra vágjuk, (salátás)tálba tesszük.
- Egy kis tálkában jól összekeverjük a joghurtot, mézet, majonézt és mustárt - ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ezt az öntetet ráöntjük a salátára.
- Alaposan összekeverjük és már tálalhatjuk, fogyaszthatjuk is. De ha lefedve 1 órára betesszük a hűtőbe, úgy is jó, mert talán úgy jobban összeérnek az ízek, de mi általában azonnal szoktuk fogyasztani.
Tipp:
- Lehet kapni 200 g-os kiszerelésben saláta mixet, azzal is készíthetjük és akkor megspóroljuk az összevágási műveletet (én néha szoktam venni ilyet, de néha magam készítem).
- Ha nagy a család, nyugodtan lehet dupla adaggal is készíteni.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése