Túrós-szilvalekváros foltos süti
A túró és a szilvalekvár mennyire jó párost alkotnak ebben a puha tésztájú kevert süteményben! Tobzódnak az ízek ebben a sütiben, melyek olyan jól kiegészítik egymást. Élvezetessé, érdekessé tesznek minden falatot: az egyik falat enyhén édes, a másik falat savanykás a szilvalekvártól, a harmadik falat kakaós vagy mindez egyszerre. Nekünk nagyon-nagyon ízlik! Mielőtt fotóztam, gondoltam, megkóstolok egy darabot a széléről... Aztán levettem a tányérról még egyet, meg még egyet, meg... na jó, inkább nem sorolom. Süssétek, kóstoljátok! A hozzávalók mérésével, keveréssel, sütéssel együtt 40 perc alatt el is készül.
Hozzávalók:
kb. 20x25 cm-es tepsihez
a bögre űrtartalma: 2 dl
3 tojás
1 bögre kristálycukor
2 bögre finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
fél bögre olaj
3/4 bögre tej
1 kisebb citrom leve
+ 3 púpos teáskanál kakaópor és 2 evőkanál tej
A túrós töltelékhez:
2 evőkanál kristálycukor
1 púpos evőkanál vaníliás pudingpor
25 dkg félzsíros tehéntúró
2 evőkanál tejföl
+ néhány teáskanál kemény házi szilvalekvár
vagy süthető kemény lekvár
SÜTEMÉNYES KÖNYVEIM és PÖTTYÖS KERÁMIÁK
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- Először elkészítjük a túrós tölteléket, melyhez a túrót, cukrot, pudingport és tejfölt összekeverjük, majd betesszük a hűtőbe.
- A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olajat, tejet, citrom levét, végül hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
- A tésztából egy kis részt külön szedünk (kb. az 1/3-át), ebbe beleszitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a tejet is, összekeverjük.
- A világos tésztát beleöntjük egy sütőpapíros vagy enyhén vajazott/lisztezett tepsibe, rápötyögtetjük ide-oda a kakaós masszát (villával egy kicsit márványozhatjuk is), majd egy kanállal beletesszük néhány helyre a túrót és teáskanállal a szilvalekvárt is - felváltva.
- Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük.
- Sütés után a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlésElkészítettem és nagy sikere volt 🙂 A férjem szerint érdemes lenne nutellával is kipróbálni a szilva lekvár helyett 😉 Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésÉn kevesebb cukorral csinálnám.
VálaszTörlésNagyon finom, biztosan sokszor elkészítem! Köszönöm! :)
VálaszTörlés