Csokoládés kocka

Szombaton a kisfiam: Milán névnapi családi bulijára találtam ki ezt az egyszerű, gyorsan elkészíthető puha kakaós piskótás, nem túl édes csokikrémes süteményt. 






Hozzávalók a tésztához:
kb. 20x30 cm-es tepsihez
5 közepes méretű tojás
16 dkg kristálycukor
14 dkg finomliszt
2 dkg holland kakaópor
10 g sütőpor

A krémhez:
6 tojássárgája
8 dkg kristálycukor
5 dkg finomliszt
5 dl tej
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2 dkg porcukor
2 evőkanál holland kakaópor

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
 
 
L E G Ú J A B B  SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!

megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:





Elkészítés:
  1. A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig). Majd hozzászitáljuk a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét, de ezt már a robotgép/mixer alacsonyabb fokozatán keverjük. 
  2. Sütőpapíros vagy vajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8-10 percig sütjük - végezzünk tűpróbát! (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!) 
  3. A megsült tésztát süteményrácson hagyjuk teljesen kihűlni!
  4. A krémhez a tojások sárgáját keverjük habosra a kristálycukorral, majd szitáljuk hozzá a lisztet és kakaóport, keverjük simára és fokozatosan engedjük fel a tejjel. Öntsük egy lábasba és közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzzük sűrűre.
  5. A krémmel teli lábast állítsuk hideg vízre és kevergetve teljesen hűtsük ki!
  6. A porcukrot a vajjal habosítsuk ki, majd adjuk  a kakaós krémhez és habosítsuk át.
  7. A kihűlt piskótára kenjük rá egyenletesen a csokis krémet.
  8. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, keverjük simára az olajjal és simítsuk el a csokoládékrém tetején.
  9. Legalább 2 órára tegyük be a hűtőbe a süteményt, majd forróvízbe mártott, megtörölt késsel kockákra szeleteljük és tálaljuk. (Kb. 16-20 szelet süteményt kapunk.)
Tipp:
A tojások fehérjét fagyasszuk le kis dobozban, mert legközelebb készíthetünk belőle olyan süteményt, melyhez sok tojásfehérje kell. 
  



Jó étvágyat!        

Megjegyzések

  1. Nagyon finom! Kivételesen mindegyik fiamnak bejött! Ráadásul nem is bonyolult, bár a szeletelést még gyakorolni kell.
    Köszönöm!
    Zsuzska

    VálaszTörlés
  2. Szia, a piskótához nem kell szétválasztani a tojásokat?? Egészt tojást kell kikavarni?? Köszönöm a választ! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Emőke! Egész tojásokkal kell kikeverni!

    VálaszTörlés
  4. Szia kedves Gabriella!Én mindig úgy tudtam a piskóta készitésnél hogy a tojásokat szét kell választani és külön kell feldolgozni.Ennél a süteménynél miért igy kell? üdvözlettel!Johan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindkét féle képpen szoktam piskótát sütni. Szerintem semmi különbség nincs ,ha jól ki van keverve. 😉🙂 (bocsi ,hogy közbe szóltam 💕)

      Törlés
  5. Nagyon jól néz ki, kávé után el is készítem ❤️ köszi 🙏💕

    VálaszTörlés
  6. Jelentem, nagyon fincsi volt ❤️❤️❤️

    VálaszTörlés
  7. Nagyon köszönjük!Nehéz a családban mindenkinek megfelelni,de ez a süti mindent visz :))

    VálaszTörlés
  8. Március 8- a nálunk nemcsak a nőnapról szól, mivel a fiam névnapja van Zoltán általában tortát szoktam sütni de most ezt a sütit fogom megcsinálni mert nagyon gusztán néz ki.
    Hlatkiné Kántor Edit 2021 márc,3.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jó recept!Köszönöm!A családnak nagyon ízlett!De,hogy kicsit kritizálják,azt mondták lehetne vastagabb a csoki krém!A piskótája is nagyon finom!!

    VálaszTörlés
  10. Finom lehet,kifogom próbálni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban