Csokis habcsók
A megmaradt tojásfehérjékből habkönnyű finomságot készíthetünk 5 perc munkával. Az elmúlt hetekben gyakran sütöttem és elég sok tojásfehérjém megmaradt, melyeket kettesével szoktam lefagyasztani. Szombaton gondoltam egyet, kivettem két tojásfehérjét a mélyhűtőből és néhány perc alatt összeállítottam ezeket a csokis habcsókokat - amolyan vendégváró nassolni valónak.
Néhány napja annyira hideg van, ettől kicsit ünnepi hangulatom lett...
Látszik a képeken is, igaz? :)
Hozzávalók:
kb. 30 darabhoz
2 tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
1 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
3 dkg reszelt étcsokoládé
+ a tetejére 4-5 dkg reszelt étcsokoládé
Ez a szép pöttyös-rózsa mintás tárolódoboz szett (3 darabos) megtalálható a webáruházban is az alábbi linken:
Pöttyös Otthon - pottyosotthon.hu
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét egy tálban nagyon kemény habbá verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak. Ekkor szép fényes, szinte késsel vágható habot kapunk. Végül óvatosan belekeverjük a kakaóport és a reszelt csokoládét.
2. Habzsákba tesszük a habot (akciós habzsákok itt kaphatók: pottyosotthon.hu/habzsak ), majd tetszőleges formájú habcsókokat formázunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe - tetejüket megszórjuk reszelt csokoládéval.
3. Előmelegített 130 fokos sütőbe tesszük (alsó-felső sütési programon vagy hagyományos sütőben) és kb. 90 percig sütjük, illetve szárítjuk. (Közben ránézhetünk, nem biztos, hogy kell 90 perc, nehogy nagyon kiszárítsuk - persze attól még meg lehet enni, csak lyukas lesz a közepe. Sütőfüggő!)
Az adventi időszakban nagyon egyszerűen készíthetünk ilyen díszt az ünnepi asztalra.
Hangulatossá teszik a családi ebédet és vacsorát...
Jó étvágyat!
Forrás: Nagymama finom süteményei - Mennyei karácsonyi sütöde
Meddig lehet lefagyasztva tartani a tojas feherjet?
VálaszTörlésSzia Edina!
TörlésA tojásfehérjét a hűtőben 1 napig lehet tárolni lefagyasztás nélkül, lefagyasztva viszont akár 2-3 hónapig is.