Tiramisu - tojás nélküli krémmel
Ezt a tiramisut úgy, ahogy van, imádom! Megállás nélkül tudnám enni... Nem túl édes a krém és az egész 15 perc alatt összeállítható. Na jó, nem egy diétás "darab", de ajánlom Nektek ezt a verziót, meglátjátok, Ti sem tudtok majd neki ellenállni. Mivel nem tartalmaz tojást, nem csak a hűvös napokon, hanem a nyári kánikulában is teljes biztonsággal készíthető és fogyasztható. (Aki teljesen tojásmentesen szeretné készíteni - például allergia miatt - olyan babapiskótát vásároljon, amely nem tartalmaz tojást.)
Soha nem volt problémám a nyers tojással, pláne úgy, hogy mindig friss tojást használok Anyukám tyúkocskáitól 😊, ettől függetlenül én a tiramisut tojás nélkül szeretem.
Elkészítés:
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is.
3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük, belemártjuk a babapiskótát (ne ázzon el teljesen a piskóta, de azért hagyjuk benne egy néhány másodpercig).
4. Egy 20x25 cm-es üvegtálba sorban lerakjuk a kávés folyadékba mártogatott babapiskótát, erre rátesszük a mascarponés-tejszínhabos krém felét, majd újabb kávés babapiskóta réteg jön, és erre rásimítjuk a krém másik felét. /Ha egy 21 cm átmérőjű üvegkehelyben készítem, akkor 4 réteg babapiskótát + 4 réteg mascarponés-tejszínhabos krémet készítek./
5. Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára puhulni, hogy jól összeálljon és összeérjenek az ízek. (De az a legjobb, ha este gyorsan összeállítjuk és éjszaka pihen egyet a hűtőben.)
6. Fogyasztás előtt megszórjuk a kakaóporral, és szeletelve tálaljuk.
Hozzávalók:
6-8 adaghoz
25 dkg mascarpone
25 dkg babapiskóta
4 dkg porcukor
4 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1,5 dl erős kávé
1 dl tej
2-3 evőkanál rum ízlés szerint
2 csomag vaníliás cukor
+ a tetejére cukrozatlan kakaópor
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E I M!
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is.
3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük, belemártjuk a babapiskótát (ne ázzon el teljesen a piskóta, de azért hagyjuk benne egy néhány másodpercig).
4. Egy 20x25 cm-es üvegtálba sorban lerakjuk a kávés folyadékba mártogatott babapiskótát, erre rátesszük a mascarponés-tejszínhabos krém felét, majd újabb kávés babapiskóta réteg jön, és erre rásimítjuk a krém másik felét. /Ha egy 21 cm átmérőjű üvegkehelyben készítem, akkor 4 réteg babapiskótát + 4 réteg mascarponés-tejszínhabos krémet készítek./
5. Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára puhulni, hogy jól összeálljon és összeérjenek az ízek. (De az a legjobb, ha este gyorsan összeállítjuk és éjszaka pihen egyet a hűtőben.)
6. Fogyasztás előtt megszórjuk a kakaóporral, és szeletelve tálaljuk.
Nagyon guszta es finom !Nekem is hasonlo receptem van ! :)
VálaszTörlésÉn is ezt a receptet ismerem, anyukámmal évek óta csak ezt használjuk! :) Szerintem jobb mint a tojással vacakolni, abban nem is bízom túlzottan.
VálaszTörlésÉn is kb így készítem, de a gyerekek miatt Maci kávéval, és alá egy vékony piskótát sütök, így szebben lehet tálalni. :)
VálaszTörlésA megunhatatlan tiramisu! Én sem szeretem a nyers tojást, gőz fölött szoktam kevergetni, hogy némileg hőkezelve legyen.
VálaszTörlésNagyon guszta lett :) Én is tojás nélkül készítem tejszínnel, így a legfinomabb :)
VálaszTörlésÉn is így készítem, mert nem szeretem a nyers tojásos krémeket. Babapiskóta helyett viszont szoktam sütni piskótát és azt használom alapként.
VálaszTörlésNaaagyon guszta! Olyan rég nem ettem tiramisut, pedig egyik kedvencem. Hamarosan sort kerítek rá. :)
VálaszTörlésÓ most de megenném! Nagyon guszta! Szeretem akár mikor télen nyáron jöhetne!
VálaszTörlésA kisfiamnál is ez a legtutibb süti, ha nekiáll mi csak nézzük az üres tálat! Imádja!
VálaszTörlésFantasztikusan jó fotókat készítesz a sütijeidhez! :)
VálaszTörlésNagyon szuper süti , bár még ezután fogom megcsinálni és csodásak a képeid is.Gratulálok a munkáidhoz.Most nagyon megenném,ha itt lenne. :D
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy!!Én is ki fogom próbálni!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ilyen sokan írtatok és benéztetek hozzám. Köszönöm szépen. :)
VálaszTörlésEn is igy szoktam csinalni csak tej nelkul es ha van inkabb ness kaveval es dupla adaggal.Nagyon finom kis suti ez ! :)
VálaszTörlésValóban finom. Köszönöm az ötleteket, jól hangzik.
TörlésÉn a krémhez szoktam tenni 1 főzött pudingot is.
VálaszTörlésHűha, finom lehet...
Törlésén pudinggal szoktam készíteni,tejszín helyett (nem fogyaszthatok tejszínt),a többi ugyanaz.....nagyon finom. Márta
VálaszTörlésDe jó, hogy Neked is ízlik kedves Márta. Örülök, hogy írtál.
TörlésÉn is vaníliapudinggal készítem, nagyon finom. Egyszer véletlenül almás-fahéjas pudingot vettem le a polcról,majd jobbhíján azzal készítettem el, a tetejét ezért fahéjjal szórtam meg.., hát, különlegesen finom lett úgy is. :)
VálaszTörlésAlmás-fahéjas puding?? Nem is láttam még olyat... De az ízeket elképzelve, biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lehetett.
TörlésKöszönöm, hogy írtál.
Gabi SOS, SOS! Segitenel hogyan javithatnam a habot, ha osszeesett meg az osszerakas elott?
VálaszTörlésSzia Anikó!
TörlésJaj, szerintem már későn jövök... Elnézést, de annyi üzenetet kapok, néha 1-2 elkerüli a figyelmemet kis időre, de előbb-utóbb észreveszem, csak ez a Te esetedben most későn jön sajnos.
Nekem eddig még nem esett össze soha a habom, így fogalmam nincs, mit lehet tenni vele ilyenkor, nincs e téren tapasztalatom sajnos (vagy nem sajnos, nem tudom:).
Mit csináltál vele végül?
Szervusz Gabriella.
VálaszTörlésNagyon köszönöm a receptet, vendégségbe készítettem. A receptet német barátaink elkérték, ízlett nekik nagyon. Az Epermisudat is elkészítettem, vegán módra.Töretlen sikere volt. Még egyszer köszönöm.
Már egy ideje keresgélem a legjobb babapiskotas tiramisu receptet és íme megtaláltam!☺ igazából nem is értem miért nem az Ön blogján keresgéltem először! Imádom a receptjeit, még egy alkalommal sem fordult elő, hogy ne jött volna be valamelyik!☺ köszönöm!☺
VálaszTörlésBoldog új évet!