Sajtos-sonkás-tejfölös párna

Nagyon finom töltelékkel van gazdagítva ez a sós kelt tészta, mindenképp érdemes egy pillantást vetni a receptre. Reggelire egy bögre tejjel igazán jól tud esni. De csomagolhatjuk tízóraira is. Lehet nyugodtan dupla adaggal készíteni.




Hozzávalók a tésztához: 8 db lesz ebből a mennyiségből
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 csipet kristálycukor
- 1 púpos teáskanál só
- kb. 1,5-2 dl langyos tej
- 1 dl olaj

A töltelékhez:
- 15 dkg sonka
- 1 dl tejföl
- 1 kis doboz kukorica (én frissen főzött csemege kukoricával készítettem most)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, őrölt bors ízlés szerint

A tetejére:
- 1 tojássárgája
- fél dl tejföl
- kb. 5 dkg reszelt trappista sajt






 Elkészítés:
1. A tésztát a kenyérsütőgép üstjében is bedagaszthatjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük.
2. A töltelékhez a fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a tejfölben elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal. A sonkát kockákra vágjuk és a kukoricával együtt hozzákeverjük a hagymás tejfölös alaphoz.
3. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 6-7 mm vastagra) és 8 egyenlő négyzetre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből, majd a képen látható módon kis párnákat formázunk belőle. A formázás végén érdemes picit összenyomkodni, ahol összeér, hogy sütés közben ne nyíljon szét.




4. Sütőpapíros tepsire tesszük a párnákat, a tetejüket lekenjük a tojássárga és tejföl keverékével, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (a sütési idő sütő függő)


Jó étvágyat!
 

Megjegyzések

  1. Nagyon, de nagyon guszta :) Jöhetne :)

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet uzsonnára, iskolába, de bizony reggelire is! Guszták!

    VálaszTörlés
  3. Ezt vétek lenne kihagyni! Annyira egyszerű, finom és nagyon ötletes. Egyik este biztosan megsütöm.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszták ezek a párnácskák, és tuti hogy finomak is. :)

    VálaszTörlés
  5. Újra itt vagyok! Kérek belőle! ;-))

    VálaszTörlés
  6. Ezt nem lehet kihagyni, hamarosan megsütöm, egy napra a tízórai csomagolás megoldva:-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban