Sajtos-sonkás-tejfölös párna
Nagyon finom töltelékkel van gazdagítva ez a sós kelt tészta, mindenképp érdemes egy pillantást vetni a receptre. Reggelire egy bögre tejjel igazán jól tud esni. De csomagolhatjuk tízóraira is. Lehet nyugodtan dupla adaggal készíteni.
Hozzávalók a tésztához: 8 db lesz ebből a mennyiségből
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 csipet kristálycukor
- 1 púpos teáskanál só
- kb. 1,5-2 dl langyos tej
- 1 dl olaj
A töltelékhez:
- 15 dkg sonka
- 1 dl tejföl
- 1 kis doboz kukorica (én frissen főzött csemege kukoricával készítettem most)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, őrölt bors ízlés szerint
A tetejére:
- 1 tojássárgája
- fél dl tejföl
- kb. 5 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
1. A tésztát a kenyérsütőgép üstjében is bedagaszthatjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük.
2. A töltelékhez a fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a tejfölben elkeverjük. Ízesítjük sóval, borssal. A sonkát kockákra vágjuk és a kukoricával együtt hozzákeverjük a hagymás tejfölös alaphoz.
3. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 6-7 mm vastagra) és 8 egyenlő négyzetre vágjuk. Mindegyik közepére teszünk a töltelékből, majd a képen látható módon kis párnákat formázunk belőle. A formázás végén érdemes picit összenyomkodni, ahol összeér, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
4. Sütőpapíros tepsire tesszük a párnákat, a tetejüket lekenjük a tojássárga és tejföl keverékével, majd megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (a sütési idő sütő függő)
Jó étvágyat!
Nagyon, de nagyon guszta :) Jöhetne :)
VálaszTörlésJó ötlet uzsonnára, iskolába, de bizony reggelire is! Guszták!
VálaszTörlésNagyon kívánatos lett :)
VálaszTörlésEzt vétek lenne kihagyni! Annyira egyszerű, finom és nagyon ötletes. Egyik este biztosan megsütöm.
VálaszTörlésIgazén remek ötlet és nagyon guszta:))
VálaszTörlésNagyon guszták ezek a párnácskák, és tuti hogy finomak is. :)
VálaszTörlésÚjra itt vagyok! Kérek belőle! ;-))
VálaszTörlésEzt nem lehet kihagyni, hamarosan megsütöm, egy napra a tízórai csomagolás megoldva:-)
VálaszTörlés