Görög csirke joghurtmártással
Omlós, pikáns hús, kiegészítve savanykás joghurtmártással. Tökéletes páros együtt. Az elkészítésével nincs sok gond, hiszen tepsiben sül, szépen "elvan magának" a sütőben. :)
Vasárnap készítettem Milán névnapjára - a szüleim is nálunk ebédeltek. Finom erdei gyümölcsös torta is készült, de annak egy morzsáját sem érkeztem lefotózni. :) Majd legközelebb...
Az ételekről mindig egyszerű fotót sikerül készítenem, nincs semmilyen dekoráció és díszítés, mert a férjem minden ételt csak frissen szeret (sem újramelegítve, sem kihűlve), ezáltal Mi minden elkészült ételt azonnal elfogyasztunk... emiatt fotózáskor nincs idő a "körítésre". :) De talán ezekkel a képekkel is kedvet kaptok az elkészítéséhez...
Vasárnap készítettem Milán névnapjára - a szüleim is nálunk ebédeltek. Finom erdei gyümölcsös torta is készült, de annak egy morzsáját sem érkeztem lefotózni. :) Majd legközelebb...
Az ételekről mindig egyszerű fotót sikerül készítenem, nincs semmilyen dekoráció és díszítés, mert a férjem minden ételt csak frissen szeret (sem újramelegítve, sem kihűlve), ezáltal Mi minden elkészült ételt azonnal elfogyasztunk... emiatt fotózáskor nincs idő a "körítésre". :) De talán ezekkel a képekkel is kedvet kaptok az elkészítéséhez...
Hozzávalók:
1 csirke feldarabolva
zsiradék a tepsi kikenéséhez
A páchoz:
1 kezeletlen citrom
4 evőkanál olívaolaj
fél teáskanál őrölt köménymag
2-3 gerezd fokhagyma
1 csilipaprika (elhagyható, de akkor adjunk hozzá pici őrölt paprikát)
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A citrom héját hajszálvékony csíkokra vágom (vagy lereszelem), a levét kifacsarom, majd mindkettőt összekeverem az olajjal. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem, belekeverem az összezúzott fokhagymát és a finomra vágott aprított csilit (ennek híján pici őrölt paprikát).
2. A megmosott, papírtörlővel "leitatott" csirkehúsokat picit megsózom, majd mindenhol bekenem a páccal, és alufóliával lefedve 2 órán át érlelem a hűtőben.
3. Ezután a húsokat kizsírozott tepsibe fektetem egymás mellé, ráöntöm a páclevet, fóliával letakarom, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 1 óráig puhára sütöm. (hagyományos sütőben 200 fokon)
Egy óra elteltével leveszem a fóliát és még kb. fél óráig szép ropogósra pirítom - közben néhányszor meglocsolgatom a keletkező pecsenyelével.
Joghurtmártás
Hozzávalók:
10 dkg salátauborka
só
őrölt bors
1-2 gerezd fokhagyma
2 dl natúr joghurt
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet (elhagyható)
Elkészítés:
1. Az uborkát lereszelem (nagy lyukú reszelőn), enyhén megsózom, 5 percig állni hagyom. Amikor levet eresztett, kicsavarom.
2. Hozzáadom az összezúzott fokhagymát, a joghurtot és az olajat. Sóval, borssal, ecettel ízesítem, összekeverem.
A mártást a hússal együtt kínálom. (Esetleg félbevágott olajbogyóval díszíthetjük.)
Jó étvágyat!
Vidék íze magazin 2009. július
Gabikám a lényeg átjött! Olyannyira, hogy én is rávetném magam izibe...! Nagyon guszta!!!
VálaszTörlésKöszi Kriszti, kedves vagy. Puszillak :o)))
TörlésA kis Milánnak utólag is boldog névnapot kívánok! Nagyon guszta finom ételt készítettél !
VálaszTörlésKöszönöm kedves Éva - Milán nevében is. :o)
TörlésVitatkoznék Veled Gabi, szerintem képtelen vagy rossz képet készíteni! Megvan hozzá a tehetséged és - szerintem - egy jó géped is. Nekem bármelyik fotód megállná a helyét egy gasztro-magazinban!!
VálaszTörlésA csirke egyébként csodás és mentettem is, mert imádjuk ezt az ízvilágot. Boldog névnapot a kisfiadnak utólag is! :)
De aranyos vagy Zsuzsa... :o) Köszönöm szépen Milán nevében is. :)
TörlésHátöööizééé... én ezt bizony megenném, szóval jó a kép, no para! :-) Puszik! B.csek
VálaszTörlésGabi,semmi baj nincs ezekkel a fotókkal, nagyon is csodásak, az étel pedig mennyei. "Díszítés" nélkül is hozzál még ilyen remek ételeket, kár lenne nem feltenni emiatt. Nálam is vannak "ajaj" fotók, de mindig azzal nyugtatom magam, hogy én háziasszony vagyok, nem fotóművész. Vittem a receptet, valamikor sort kerítek rá én is. Milánkának utólag is boldog névnapot kívánok! Remélem lelkileg kicsit jobban vagy(tok) már Chester miatt.
VálaszTörlésUjjjujjjujj! Ez nagyon csábító! Jól jönne most vacsorára! :-))
VálaszTörlésA csirke nagyon jól néz ki, átjön a fotókról, hogy finom:) Milánnak boldog névnapot kívánok megkésve, az a lényeg, hogy a család együtt ünnepelt, ilyenkor nem számítanak a fotók:)
VálaszTörlésTeljesen jók a képek és tedd csak fel a kajákat is. Elkészítettem ma a bundás csirkemellet, nagyon finom, mindenkinek ízlett. Viszem ezt is:-)
VálaszTörlésA fiacskádat az Isten éltesse!
Emlékeztem, hogy láttam nálad egy jó kis csirkereceptet, ma ez lesz az ebéd.
VálaszTörlésA képeid mindig nagyon szépek!
Gyönyörű szép piros lett. Ebédre pont jól jönne.
VálaszTörlésMég "ilyen" képek után is kedvet kapok az elkészítéséhez:-) De tényleg, olyan jól néz ki! Joghurtos mártással meg hmmm, de fincsi lehet!
VálaszTörlésMilánnak utólag is kívánok sok boldog névnapot!
Gabriella,tökéletesek a képek az ételek,ez a csirke a mártással,megjegyzem,és viszem a receptet!
VálaszTörlésLehet már leírtam Neked valahol, de most megismétlem: üzenem a férjednek, h hideg sültként is nagyon finom! Szinte jobban kiérzik a citromos íz, és valami mennyei. Most nem gyenge csirkéből, hanem egy pár hónapos kakasból sütöm. Annyi, h egész éjszakára a pácban hagyom.
VálaszTörlés