Mogyorókrémes kakaós muffin

Ha egy nagyon gyors, finom nassolni valóra vágyunk a délutáni tévézéshez vagy olvasáshoz, akkor ez a muffin tökéletesen megfelel. :)
Hiába szombat van, én ma nem terveztem süteménysütést. Milánnal és Apával szánkóztunk, és amikor hazaértünk, olyan kellemesen el voltunk fáradva, nekem bizony nem volt kedvem semmihez. Ők ketten mesét néztek, én pedig már épp kényelmesen elhelyezkedtem a nappali kanapéján, hogy végre olvashassam tovább a hetek óta félbe hagyott könyvemet, amikor Apa a következő kérdést tette fel: "Ma nem sütsz semmilyen süteményt? Pedig olyan jólesne valami finomság...". Nekem viszont most tényleg nem volt kedvem a konyhában órákig tevékenykedni, ezért esett a választásom erre a gyors muffinra. Negyed óra elteltével a férjem kikiabált a nappaliból: "Jól érzem az illatokból, hogy már megsült a muffin?". Jól érezte > előkészületekkel, keveréssel, sütéssel együtt 20 perc után ehető volt. :) 




Hozzávalók: (12 db muffinhoz)
- 25 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 1 dl olaj
- 10 dkg mogyorókrém
- 10 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 1 dl tejföl

+ a díszítéshez mogyoró vagy dió darabkák, olvasztott tej- és fehércsokoládé
  



1. A liszttel összekeverem a kakaóport és a sütőport. 
2. A tojást habosra keverem a cukorral, elvegyítem az olajjal és a tejföllel - ehhez a masszához hozzáadom a lisztes keveréket, majd belevegyítem a mogyorókrémet (de ekkor már nem keverek rajta sokat).
3. Az így kapott muffinmasszát beleadagolom a kikent muffinformákba (vagy csak muffinpapírt teszek a formákba és akkor nem kell kikenni). Csak háromnegyed részig töltöm, mert a sütőportól még dagadni fog. 
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 13-15 percig sütöm (hagyományos sütőben kb. 20 perc). Nem szabad túlsütni, mert akkor nagyon kiszárad!
5. Fogyaszthatjuk díszítés nélkül is. De ha szebbé és még ízletesebbé szeretnénk tenni, akkor gőz felett olvasszunk meg 3-4 dkg fehér csokoládét és 3-4 dkg tejcsokoládét, melyet csorgassunk a muffinok tetejére, majd hintsük meg apró darabokra vágott mogyoróval vagy dióval.


Jó étvágyat!
 

Megjegyzések

  1. Jól néz ki, az ilyen gyors sütireceptek pedig nagyon hasznosak tudnak lenni :) Tetszett a jelenet, ahogy a férjed feltette az enyhén célzatos kérdést :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A férjem már csak ilyen, ha ételről és sütiről van szó, szeret célozgatni... ;-))
      Köszi Édeskonyha.

      Törlés
  2. A muffin nagyon jól kitalált kis édesség, gyorsan össze lehet dobni, aká nagyobb gyerekek is elkészíthetik:) Nagyon fincsi lehet ez is, mindenki szereti a mogyorókrémet nálunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon finom ízű ez a muffin - Milán és Apukám egyenesen rajongtak érte. :)

      Törlés
  3. Az asszony mit meg nem tesz a családjáért:-) finom muffint varázsoltál!

    VálaszTörlés
  4. Nekem sincs mindig kedvem sütni, ilyenkor jól jönnek ezek a gyors receptek! Én lassan átengedhetem a gyerekeknek a muffinsütést, mert annyira egyszerűek, így kiélhetik a sütési vágyukat. Mert időnként bizony rájuk tör:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, neked már van segítséged a konyhában... :-)

      Törlés
  5. De cuki muffinok! Tele minden jóval. Én is szeretek muffint sütni, mert pikk-pakk össze lehet dobni és 15 perc alatt megsül. Guszta!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon király ez a recept. Mentettem. Ha legközelebb gyors édesség kell, ezt fogom kipróbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én örülnék, Neked pedig ízlene. :) Köszönöm, hogy bekukkantottál hozzám Nea. :)

      Törlés
  7. Nagyon gusztusos kis muffinok!Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta lett, igazán mutatós darabok! :) Külön jó, hogy egyszerűen és gyorsan el is készíthető! :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon klassz! Ezt szeretem én is a muffinokban, hogy hamar kész vannak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)) Köszi Csilla, hogy benéztél, tudom, hogy mostanában kevés időd van...

      Törlés
  10. Én sokáig tiltakoztam a muffin ellen- talán mert az első amit kóstoltam jellegtelen, száraz volt.
    De egyszer beadtam a derekam és azóta imádja az egész család. Mert már eltanultam az "aranyfogásokat", ahogy te is írod, hogy nem szabad túlsütni.
    Nagyon guszták a muffinjaid, biztos finomak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is pontosan u.így voltam a muffinnal! Nagyon sokáig nem szerettem, mert amikor egyszer régen ettem valahol, olyan száraz és fullasztó volt, hogy alig bírtam lenyelni, nagyon nem jött be. ...és hiszed vagy sem, 1 évvel ezelőtt készítettem először muffint, megtetszett, jól sikerült, finom lett. Nem mondom, hogy most már óriási kedvencem lett, de ha valami gyors desszertet szeretnék, akkor szoktam muffint készíteni, mert a családom (különösen a kisfiam) imádja. Egyébként még a mai napig sem ízlik mindegyik muffin, de ez a mogyorókrémes változat pont nagyon fincsi, szeretem! :)

      Törlés
  11. A mogyorókrém nálunk "alapvető élelmiszer", úgyhogy minden, amibe belevaló, csak jó lehet! Ínycsikist alkottál. Már megint... puszik! B.csek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy mogyorókrém rajongó vagy, sejtettem, hogy erre a muffinra felfigyelsz emiatt. :o))) Köszi B.csek, pussz!

      Törlés
  12. Oh, jaj! Nagyon finomnak néz ki! Szánkózás után mi nem is tudom, mit ettünk, de tegnap becsaptunk 20 db bonbont kártyázás közben hárman. Igaz mini bonbonok voltak, narancskrémmel, kísérletképpen készítettem délután. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, azért Ti sem panaszkodhattatok a kártyázás közben... volt nasizás, úgy látom. :)))

      Törlés
  13. Annyira edes a blogod! mar legalabb 10 receptet lementettem koztuk ezt is! koszonom szepen :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban