Túrós-gyümölcsös gyors pite
Kedvünk szerint variálhatjuk gyümölccsel ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető túrós-olajos pitét, melynek tésztája nagyon finom szaftos. 5 perc alatt összekeverhető, és már csak a sütés végét kell megvárni...
Én most friss sárgabarackkal és az idei meggybefőttel készítettem. Annyira finom!!
Hozzávalók: (kb. 23-25 cm átmérőjű piteformához, vagy kb. 15x25 cm-es tepsihez)
- 3 tojás
- 5-6 evőkanál kristálycukor
- 1 kisebb citrom héja (ha lehet, akkor kezeletlen citrom)
- 3 evőkanál túró
- 3 evőkanál kefir (ennek híján lehet 3 evőkanál hígabb tejföl is)
- 2-3 evőkanál olaj
- 4-5 púpos evőkanál liszt
- negyed cs. sütőpor (3-4 g)
- 4-5 evőkanál gyümölcs (őszibarack vagy meggy, sárgabarack stb.)
Elkészítés:
1. 2 evőkanálnyi meggybefőttet lecsöpögtetek, a sárgabarackot megmosom, meghámozom, nagyobb darabokra felkockázom (a sárgabarack kb. 3 evőkanálnyi). A citromot forró vízben alaposan megmosom, lereszelem a héját.
2. A formát kikenem vajjal, megszórom enyhén liszttel, a sütőt előmelegítem 180 fokra.
3. A tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikavarom, amilyen habosra csak lehet. Hozzáadom a kefirt, reszelt citromhéjat, túrót - ezekkel is összekeverem, majd hozzáadom folyamatosan a sütőporral elkevert lisztet > összekeverem.
4. A masszát a sütőformába öntöm, gyümölccsel megszórom a tetejét, és az előmelegített 180 fokos sütőben 15-17 percig sütöm. (de a legjobb a tűpróba - ha nem ragad a tűre a tészta, akkor megsült)
Amikor kihűlt, enyhén megporcukrozom és szeletelve tálalom.
Jó étvágyat!
Ez nagyon tetszik, köszi:)
VálaszTörlésNagyon finom ez a sütid is. De jó, hogy ennyi energiád van, én mostanában sajnos nagyon kevés időt tudok szakítani... Azért nézelődöm, és közben ámulok.
VálaszTörlésSzuper jól néz ki, csodásak a képeid!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a pitéd és nagyon finom lehet!Nagyon szépek a fotóid így kint szabadban a természet lágy ölén!:-))
VálaszTörlésOlyan finomak ezek a könnyed, gyümölcsös sütik, a túrós tésztával pedig talán még jobb! Nagyon szép lett! :)
VálaszTörlésEz valami gyönyörű! :-)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, finom lehetett!
VálaszTörlésNagyon guszta, most estére meg is csinálom a vendégeknek!
VálaszTörlésOLYAN SZÉPEKET ÍRTOK, KÖSZÖNÖM SZÉPEN! :)
VálaszTörlésLilla, örülök, hogy megsütöd, tényleg annyira egyszerű és finom sütemény. :P
Ahogy így elnézem, nem csak Lillát csábította el. Igazán jól néz ki! A süti színei összhangban vannak a virágokkal:-) Szeretem a vidám, színes fotóidat!
VálaszTörlésGerdi, úgy örülök, hogy neked is tetszenek a színes fotóim... Szerintem is olyan vidámak így színesen... :-))
TörlésKöszi szépen, aranyos vagy.
Jelentem hazajöttem :) Csodaszép ez a süti! Rögtön mentem is, ha kipihente magát a még mindig tele pocim megsütöm.
VálaszTörlésKöszi Édeskonyha. :)
TörlésJó, hogy hazajöttél végre - bár Te még biztos szívesen maradtál volna... :-) Kíváncsian várom a beszámolódat Olaszországról! Biztos megint csodás fotókat készítettél...
Gratulálok a sok fincsi sütihez és a szép fotókhoz! Az ember lánya legszívesebben rögtön megkóstolná. Egy kérdés: a piteformát elő kell melegíteni? Nekem is van, kerámia és üveg is,de nem mertem süti sütésre használni. Üdv.: Margó
VálaszTörlésKedves Margó!
TörlésKöszönöm szépen, öröm volt olvasni a sorait... :)
Eddig én nem melegítettem elő a piteformát (nekem kerámia van - mint ahogy a képen is látható), és eddig még nem lett semmi baja.
Jó sütést kívánok!
Üdvözlettel: Gabriella