Omlósan puha édes kiflicskék 3 töltelékkel

Ezek az omlósan puha kiflik az idén főzött házi sárgabarack- és szilvalekvárral készültek. A tésztája olyan szép és könnyen kezelhető, zárt doboztban tárolva sütés után napokig puha marad

A napokig puhaság tesztelve is volt, mivel a lengyelországi nyaralásunkra készítettem, illetve az utazásra, hogy a 6 és fél órás utazás során ne kelljen megállni étterembe vagy kajázóba enni, ne teljen ezzel is az idő. De olyan sok kaját készítettem (szendvics, ezek a kiflik, sajtos rudak), hogy nem ettünk meg az út során mindent, és ezek a kis kiflik zárt dobozban még 3 nap múlva is annyira puhák voltak, ugyanolyan élvezettel ettük, mint az utazás napján.



Hozzávalók:
48 darabhoz
60 dkg finomliszt
1 dl langyos tej
1 teáskanál kristálycukor
2 dkg friss élesztő
10 dkg puha vaj vagy margarin
10 dkg szertészsír
1 csipet só
4-5 csapott evőkanál porcukor
kb. 1 dl tejföl

+ sűrű, kemény házi sárgabarack- és szilvalekvár vagy süthető lekvár
mogyorókrém


S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:



Elkészítés:
  1. Az élesztőt a langyos tejben a kristálycukorral simára keverjük felfuttatjuk pár perc alatt.
  2. A lisztben elkeverjük a sót és a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, majd hozzáadjuk a felfutattot élesztőt, végül fokozatosan annyi tejfölt, hogy jó puha, könnyen kezelhető, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele.
  3. Az összegyúrt tésztát 3 egyenlő gombóccá alakítjuk.
  4. Kinyújtjuk az egyik gombócot kör alakúra, kb. 4 mm vastagra, és 16 egyforma cikkra vágjuk. A cikkek szélesebb részére teszünk egy teáskanálnyi sárgabarack lekvárt lekvárt (érett, kemény házi lekvár legyen vagy süthető lekvár, különben kifolyik belőle a sütés közben). A cikkeket feltekerjük, kiflivé formáljuk.
  5. A másik két tésztagombóccal is ugyanígy járunk el: kör alakúra nyújtjuk, 16 cikkre vágjuk, megtöltjük szilvalekvárral, a harmadik adagot mogyorókrémmel, feltekerjük kis kifli formára.
  6. A kifliket sütőpapíros tepsire tesszük és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben szép aranybarnára sütjük. A sütési idő kb. 10 perc. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet.)

Munkafolyamat









Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta és finom lehetett! Már én is tapasztaltam és használom a kelt tésztába tejfölt is teszek sokkal puhább a tészta.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban