Virslis zöldborsós teljes kiőrlésű tészta

Pár perc alatt elkészíthető ebéd vagy vacsora ötlet a rohanós hétköznapokra. Nagyon finom nyári étel. Milán és a férjem különösen imádja.
Most csak egyszerű, gyors képet készítettem róla a lábasban, amikor elkészült és így nem mutat olyan jól - ennek ellenére ajánlom, hogy próbáljátok ki egyszer, ha még nem készítettetek ilyesmit.




Hozzávalók:
kb. 4 adaghoz
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj vagy ennek megfelelő mennyiségű zsír
2 teáskanál őrölt pirospaprika (csemege)
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
kb. 2 dl víz
15 dkg borsó
3-4 virsli
2 púpos evőkanál tejföl
1 púpos evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1,5 dl víz
30 dkg száraz tészta (nálam most teljes kiőrlésű)


Elkészítés:
  1. A megtisztított, megmosott hagymát apróra vágjuk, a virslit felszeleteljük
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a virslit, néhány percig sütjük, pirítjuk. Közben fűszerezzük (paprika, só, bors), majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, beletesszük a megmosott borsót is és közepes lángon addig pároljuk, főzzük, amíg a borsó megpuhul (kb. 15 percig).
  3. A tésztát egy csipet sóval fel tesszük főni.
  4. A lisztet simára keverjük a 1,5 dl vízzel, majd hozzákeverünk 1-2 evőkanálnyit a "pörkölt" levéből, összekeverjük, majd kevergetve hozzáöntjük a borsós, virslihez.
  5. Végül hozzáadjuk a tejfölt is és 1-2 perc alatt összeforraljuk.
  6. Ezalatt leszűrjük a megfőtt tésztát és összekeverjük a borsós virslivel.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban