Barackos kocka

Kifogyhatatlan vagyok a gyümölcsös süteményekből - ilyenkor Mi gyümölcsöt gyümölccsel eszünk, és imádom kombinálni a sütikkel is. Többnyire különböző kevert tésztákkal párosítom a gyümölcsöt, de most egy nagyon finom kelt tésztára esett a választásom. Puha, az őszibaracktól kicsit szaftos, illatos süteményről van szó. Nagyon kellett figyelni magamra, hogy ne egyem meg egyszerre a fél tepsivel. :)


 




Hozzávalók: kb. 20x30 cm-es tepsihez  
- 15 dkg finomliszt
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt (nálam most graham liszt, de lehet csak fehér liszttel is készíteni, ebben az esetben összesen 45 dkg legyen)
- 2 dl langyos tej
- 3 dkg friss élesztő
- 1 tojás
- 3 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja (bio citrom)
- 10 dkg barna cukor (vagy kristálycukor)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg puha vaj
- 2 evőkanál rum
- kb. 60 dkg barack



Elkészítés:
1. A tésztát a kenyérsütőgépben is be lehet dagasztani (dagasztás közben figyeljük a gépet, mivel nincs két egyforma tojás, előfordulhat, hogy kevés lisztet még kell a tésztához adni, de alapjában véve lágy tésztát dagasszunk), majd kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük.
2. Ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, kivajazott/lisztezett tepsibe tesszük és ismét kelesztjük 20-30 percig.
3. A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és a tésztára rakjuk (picit bele is nyomkodhatjuk a tésztába).
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 12-15 percig sütjük. (a sütési idő sütőfüggő, hagyományos sütőben valószínű több ideig kell sütni, inkább végezzünk tűpróbát)
5. Picit hűlni hagyjuk, majd kockákra szeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk. (nálam most a porcukor elmaradt, a családom porcukor nélkül szereti)




Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nem lehet rossz, kipróbálós! :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuper a tésztája, én sem bírnék ellenállni neki.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finomságos lehet! És egészséges is, hogy teljes kirőrlésű liszt is van benne. Nagyon guszta kockák!

    VálaszTörlés
  4. Én szilvával próbáltam ki!
    Nyugodtan állíthatom,hogy finom volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reni örömmel olvasom, hogy elkészítetted és ízlik Neked is. Köszönöm, hogy megírtad.

      Törlés
  5. Örülök, hogy tetszik Nektek. :) Köszönöm, hogy benéztetek hozzám.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban