Kelt virágok - most virslis változatban
Egy videón láttam ezt a formázást pár hónapja és nagyon megtetszett. Egy kicsit váratott magára az elkészítése, mert annyi mindent szerettem volna és még szeretnék is sütni, hogy talán soha nem érek a végére (és mostanában még az időm is kevés). + nagyon sok olyan finomságot sütök közben, melyek már fent vannak a blogomon és a családom kedvencei.
Ehhez a sós süteményhez a szilveszteri hot dogom tésztáját vettem alapul. Mint ahogy akkor, most is egy nagyon finom kelt tésztát kaptam, ráadásul még szép is. :) A közelgő szilveszterre is elkészíthetjük, de év közben is nagyon jó reggeli, tízórai vagy vacsora lehet belőle mustárral és ketchuppal, valamint egy pohár tejjel.
Hozzávalók a tésztához: (5 db-hoz)
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 dkg só
- 1 dkg kristálycukor
- 2,2 dl langyos tej
- 30 dkg sima liszt
- 7,5 dkg rétesliszt
- 2 dkg élesztő
A töltelékhez:
- 5 db virsli
A tetejére:
- 1 tojás
- 2-3 dkg reszelt trappista sajt
- szezámmag
1. A hozzávalókból rugalmas, de viszonylag kemény tésztát gyúrok, és kb. 1 órán át kelesztem.
2. Ha a tészta megkelt, akkor 5 egyenlő részre osztom, mindegyiket kinyújtom 3-4 mm vastag téglalapra, és a képen látható módon formázom.
3. Formázás után sütőpapíros tepsire teszem, ahol hagyom még kelni kb. 10-15 percet. Majd felvert tojással lekenem a tetejét, középen megszórom reszelt sajttal, + szezámmaggal, és előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon 15 percig sütöm. (hagyományos sütőben több ideig kell sütni)
4. Amikor megsült, 5-10 percig még a tepsiben hagyom egy tiszta konyharuhával letakarva.
Jó étvágyat!
De jó lett ez is!
VálaszTörlésElkészít/het/em majd?...
Tegnap dupláztam a sajtos-sonkás/nálam párizsis/ tekercseddel! :)
Szép estét Nektek! :)
Köszi. Persze, hogy elkészítheted! De írd majd meg, hogy ízlett! :) Örülök, hogy ennyire ízlik a sonkás-sajtos tekercs, tényleg nagyon finom, Mi is imádjuk.
TörlésSzép napot Neked!
Jaj ez olyan finom! Régebben én is megsütöttem már...Nagyon guszták lettek nálad is!
VálaszTörlésKöszönöm Kriszti. :)
TörlésNagyon mutatósak és fincsi is lehet :)
VálaszTörlésGuszta, mutatós virágok! Kipróbálom majd:-)
VálaszTörlésOké, és köszi. :)
TörlésNagyon jól néznek ki, gusztusosak, és tutira eteti magát...:)
VálaszTörlésValóban... :P
TörlésSzilveszeterre... kechuppal, majonézzel... meg is van az idei sztár!!!:))
VálaszTörlésSzilveszterkor ez tényleg sztár lenne, érdemes megsütni. Köszi Emi. :))
TörlésÉrdekes... melós, de az eredmény a fontos :)
VálaszTörlésBiztosan olvastad a tegnapi be/megjegyzésem.
VálaszTörlésKöszi ismét!
Persze, hogy olvastam, csak még nem volt időm reagálni senkinek. Sajnos most nagyon időhiányban vagyok... :/ De tudod, hogy mindig örülök a megjegyzéseidnek, köszönöm szépen. :)
Törlés