Krémsajtos göngyölt csirkemell

Gyorsan, egyszerűen elkészíthető nagyon-nagyon finom ebéd- vagy vacsora ötletet hoztam. Biztos vannak hasonló receptek itt-ott, de ez most saját recept, illetve valamelyik nap "ripp-ropp" állítottam össze magamnak ebédre azokból, amiket a hűtőben találtam. (...és Anyukáméknak is vittem kis kóstolót, nagyon ízlett Nekik!) Imádom az ilyen kevés mosatlannal járó, gyorsan elkészülő, finom ételeket! Rohanós hétköznap vacsorára, hétvégén ebédre, sőt, még egy ünnepi asztalra is tökéletes.






Hozzávalók:
kb. 3-4 főre
2 egész csirkemell filé
10 dkg krémsajt
10 dkg sárga vagy fehér cheddar sajt
(lehet gouda vagy edami sajt is)
1 zöld kaliforniai paprika
só ízlés szerint
őrölt fekete bors ízlés szerint
pici fűszersó (ami csirkehúshoz is való: pl. magyaros fűszersó)

Tipp: Bolti fűszersót is használhatunk, de én magamnak állítottam össze: őrölt paprika, só, szárított zöldfűszerek összekeverésével (pl.: petrezselyem, tárkony...). A lényeg, hogy őrölt piros paprikát tartalmazzon a keverék, mert ez fog szép színt adni a húsnak kívülről.


A pöttyös kézműves kerámiák megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:








Elkészítés:
  1. A hideg vízzel leöblített, papírtörlővel megszárított csirkemelleket kettévágjuk. Mind a 4 darabot keresztben szétvágjuk, de nem teljesen, csak annyira, hogy szét lehessen nyitni. Folpackot teszünk rá és enyhén kiklopfoljuk (nem kell vékonyra!). 
  2. A húsok belülre eső részét ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (a külső részét még nem!). A közepére kenünk krémsajtot, erre a megmosott/megtisztított zöld paprika jön apró kockára vágva, majd egy kis reszelt sajt. (Mind a 4 hússal így járunk el. Szorosan felgöngyöljük.
  3. Négy alufólia darabot meghintünk a paprikás (magyaros) fűszersóval, ezekre tesszük a felgöngyölt húsokat és szorosan betekerjük őket úgy, mint a szaloncukrot.
  4. Egy tepsibe öntünk kb. fél dl vizet, belehelyezzük az alufóliás húsokat és előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
  5. Óvatosan levesszük a húsokról a forró alufóliát és zöld salátával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

 Munkafolyamatok



    

Jó étvágyat! 

Megjegyzések

  1. Isteni finom! 😊 Még a feltekerésen lesz mit javítanom, de elsőre nem lett rossz. Köszönjük a finom receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen Brigitte. Örülök, hogy elkészítetted és ízlik. :) Köszönöm, hogy megírtad.

      Törlés
  2. Kedves Gabicsek! Nagyon tetszik a recepted és szeretném is kipróbálni. Szerinted úgy is finom ízt kapunk, ha a zöldpaprika helyett újhagymát teszek bele?

    VálaszTörlés
  3. Köszi a receptet,én még azt is el tudom képzelni,hogy hidegen kivált bármilyen ipari felvágottat,ami tele van mindenféle káros anyaggal.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az ötletet. Sajnos nagyon kemény diétán vagyok semmi bors semmi zöld paprika csak zöld fűszerek de az ötlet alapján megcsinálom.
    Majd írok mivel helyettesítettem azokat az összetevőket amit nem ehetek.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik az ötlet,biztosan kipróbálom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban