Ínycsiklandozó csirke
Nézzétek milyen szép színe van! Az illata és az íze pedig mennyei! Most csináltam először, de biztos, hogy nem utoljára... sőt! Szerintem hamarosan terítéken lesz, mert a családomnak nagyon ízlett. Szó szerint tolongtunk érte az asztalnál - na azt látnotok kellett volna. 😊 Ha Ti is szeretitek az édes-savanykás ízvilágú husikat, akkor mindenképp ki kell próbálnotok.
Elkészíteni is nagyon egyszerű, alig kell hozzá néhány dolog, és szűk 1 óra múlva ehető. A borkedvelők félédes szamorodnit kortyolgassanak utána...
Hozzávalók:
80 dkg csirkemellfilé
8 dkg liszt
1 citrom leve
3 evőkanál méz (folyékony)
csemege pirospaprika por ízlés szerint (ne legyen sok, nehogy keserű legyen a hús)
só ízlés szerint
15 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld vagy szárított petrezselyem
+ 1 citrom a tetejére díszítésnek
Elkészítés:
1. A csirkemellfiléket megmosom, papírtörlővel megtörlöm, majd nyolc egyenlő szeletre vágom. (Ha túl vastag, akkor húskalapáccsal egy picit megütögetem, de ne legyen vékony a szelet.) Lisztbe mártom, majd egy serpenyőben felolvasztom a vajat és megsütöm a húsokat.
1. A csirkemellfiléket megmosom, papírtörlővel megtörlöm, majd nyolc egyenlő szeletre vágom. (Ha túl vastag, akkor húskalapáccsal egy picit megütögetem, de ne legyen vékony a szelet.) Lisztbe mártom, majd egy serpenyőben felolvasztom a vajat és megsütöm a húsokat.
2. Egy tálcára szedem, megszórom ízlés szerint sóval és pirospaprikával mindkét oldalát, majd beleteszem egy tepsibe sorba a hússzeleteket, leöntöm mindegyiket mézzel, és meglocsolom az 1 citrom levével.
3. Szórok még rá pici vajdarabkákat ide-oda, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 15 percig sütöm (amíg szépen megpirul).
4. Párolt rizzsel tálalom, a hússzeletek tetejére 1 szelet citromot teszek, és az egészet megszórom az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
Valóban ínycsiklandozó lett :)
VálaszTörlésKöszönöm Katalin.
TörlésViszem, nagyon szeretjük a csirkemellet, és ez egy nagyon finom újabb elkészítési módja lesz! :)
VálaszTörlésTényleg gyönyörű színe van! Ha legközelebb csirke lesz a menüben, kipróbálom :)
VálaszTörlésPróbáld csak, nem fogsz csalódni. :)
TörlésÍnycsiklandó, valóban! nekem most, így vacsora után is lecsúszna! :-))
VálaszTörlés:-)
TörlésNézem, nézem..., bár inkább kóstolnám! :)))
VálaszTörlés:))
TörlésCsodásan néz ki, biztosan finom lehetett. És már Neked is van ilyen szép tányérod.
VálaszTörlésKöszönöm María. Ó, a tányért már 1 éve vásároltam, sokszor használom, azóta is ez a kedvencem, mert tényleg olyan szép, mégis egyszerű.
TörlésIgencsak találó a neve! Ínycsiklandó:-)
VálaszTörlés:-) ...mert valóban az.
TörlésNagyon szépen mutat a tányéron! Egy kisebb adaggal ki kell próbálnom, lássam a család hogy viszonyulna hozzá:-)
VálaszTörlés:-)
TörlésNagyon ínycsiklandó! A tányérért még mindig fáj a szívem :))
VálaszTörlésKöszi Rebarbara.
TörlésÉn is örülök, hogy annak idején még sikerült megvásárolnom ebből a tányérból az utolsó darabot... ;-)
Irtó guszta lett Gabi! Nálunk mindenki szeretné! :)
VálaszTörlésÖrülök Barbi. :) Köszi.
TörlésSzerintem is nagyon guszta! Látni, hogy nagyon finom lehetett! Pedig semmi különleges fűszert nem használtál és mégis!
VálaszTörlésKöszi Kriszti - tényleg nagyon egyszerű... :)
TörlésSzia Gabriella!
VálaszTörlésMa elkészítettem a csirkemellet. Hát mondhatom, nagyon finom lett. Még most hidegen is ettem belőle és annyira omlós és fincsi. Köszi az ötletet.
Kati
Kedves Kati!
TörlésÖrülök, hogy elkészítetted, és hogy ennyire ízlett. Öröm számomra, hogy ilyen megjegyzést kapok... Ez a csirkemell valóban olyan omlós és finom.
Köszönöm szépen, hogy írtál. :)
Kedves Gabi,elkeszitettem a csirkemelleket,mondhatom,hogy a kismenyem imadta,na meg mi is,tehat maskor is elfogom kesziteni.
VálaszTörlésKedves Magdi!
TörlésÖrömmel olvasom, hogy elkészítetted és ízlett Nektek! Köszönöm szépen, hogy megírtad.
Üdvözlettel:
Gabi