Virslis lecsó
A lecsó nyár közepétől ősz elejéig nálunk alap étel, mivel ekkor van szezonja. Mindenki szereti és mindenki egy kicsit másképp csinálja, tehát a hagyományos lecsónak nagyon sok változata van.
Nálam a tavaly nyári és idei szezonban a virslis verzió lett a kedvenc. Pedig azelőtt csak a lecsó alap verzióját voltam hajlandó megenni (hagyma, paprika, paradicsom, tojás, fűszerek). De most teljesen "rákattantam" a virsisre. 😋
Hozzávalók:
2-3 személyre
2 evőkanál olaj
3 közepes vöröshagyma
2 db tv paprika
1 db zöld kápia paprika
1 db piros kápia paprika
3-4 közepes paradicsom
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 teáskanál méz
1 pár virsli (enyhén füstölttel a legfinomabb)
S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y E I M
megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Elkészítés:
- A serpenyőt közepes hőfokon felmelegítjük és teszünk bele olajat.
- A megtisztított, megmosott hagymákat kettévágjuk, felszeleteljük, majd a serpenyőben, az olajon elkezdjük kevergetve párolni. Öntünk rá 4 evőkanálnyi vizet, így pároljuk tovább, néha megkeverjük. Ha elfőtt a víz, de még nem párolódott puhára a hagyma, löttyintünk még rá pici vizet, tovább főzzük.
- A megmosott paprikákat felvágjuk kisebb, vékony szeletekre, hozzáadjuk a hagymához, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és öntünk rá jó fél dl vizet. Lefedve pároljuk kb. 10-15 percig, néha-néha megkeverjük.
- A megmosott paradicsomokat cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a paprikához és a hagymához, beletesszük a mézet, majd lefedve pároljuk kb. 10 percig, amíg szétfő a paradicsom és megpuhul teljesen a paprika. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt virslit, mellyel még főzzük kevergetve 4-5 percig.
- Friss, puha kenyérrel tálaljuk.
Nagyon guszta, finom lehet! Mi is szeretjük a lecsót, általában füstölt kolbásszal szoktam főzni. Van, amikor cukkinit is teszek bele, vagy tojást, sokféle változatot kipróbáltam már.
VálaszTörlésAhol írod a hozzávalókat, a paprikák után, hogy: 3-4 közepes paprika, oda nem véletlenül paradicsomot akartál írni? Ha nem, akkor bocsi.... 😀.