Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

KIEMELT AJÁNLAT

Epres-túrós rétes

Elkészítettem már régebben a sonkás-hagymás verziót és annyira jól sikerült a tésztája - azóta bátran nekiállok a rétes készítéséhez (is). Nagyon szeretem ennek a tésztának az állagát, mert hihetetlen könnyű "dolgozni" vele, nem kell húzogatni az asztalon, elég ha a gyúrótáblán jó vékonyra kinyújtjuk és már tölthetjük is. Ráadásul nagyon könnyű  nyújtani, nem kell vele küzdeni. Az epres-túrós töltelékkel nagyon-nagyon finom! Hozzávalók a tésztához:  18 dkg finomliszt  1 tojás  1 evőkanál olaj  1 kávéskanál citromlé  1 csipet só  kb. fél dl langyos víz A kenéshez:  1 dl tejföl  1 dl olaj   A töltelékhez:  50 dkg tehéntúró  15 dkg kristálycukor (vagy nyírfacukor)  3 evőkanál búzadara  1 tojás  40 dkg eper tisztítva, darabokra vágva  S Ü T E M É N Y E S   K Ö N Y V E I M  megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva: www.pottyosotthon.hu       Elkészítés: A tész

Legújabb bejegyzések

Citromos túrós rózsa

Húsvéti linzer

Kefires pogácsa

Somlói torta

Sajtos aprósütemények

Kefires sajtos kifli - éjszakai kelesztéssel

Virslis falatok

Linzertora - a legfinomabb töltelékkel