Epres-túrós rétes
Elkészítettem már régebben a sonkás-hagymás verziót és annyira jól sikerült a tésztája - azóta bátran nekiállok a rétes készítéséhez (is). Nagyon szeretem ennek a tésztának az állagát, mert hihetetlen könnyű "dolgozni" vele, nem kell húzogatni az asztalon, elég ha a gyúrótáblán jó vékonyra kinyújtjuk és már tölthetjük is. Ráadásul nagyon könnyű nyújtani, nem kell vele küzdeni. Az epres-túrós töltelékkel nagyon-nagyon finom! Hozzávalók a tésztához: 18 dkg finomliszt 1 tojás 1 evőkanál olaj 1 kávéskanál citromlé 1 csipet só kb. fél dl langyos víz A kenéshez: 1 dl tejföl 1 dl olaj A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró 15 dkg kristálycukor (vagy nyírfacukor) 3 evőkanál búzadara 1 tojás 40 dkg eper tisztítva, darabokra vágva S Ü T E M É N Y E S K Ö N Y V E I M megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva: www.pottyosotthon.hu Elkészítés: A tész