Sajtos-kolbászos csavart rudak
Nem csak mutatós, hanem valami csoda finom! Puha kelt tészta, a töltelék pedig kétféle sajt és kolbász. Klassz reggeli vagy egy könnyű leves után második fogás, de iskolai tízórainak is kitűnő.
L E G Ú J A B B SÜTEMÉNYES KÖNYVEM
megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:
Hozzávalók:
8 darab nagyobb rúdhoz
50 dkg finomliszt átszitálva
2,5 dkg friss élesztő
3 dl langyos tej
1 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál só
5 dkg vaj (esetleg zsír vagy margarin)
A töltelékhez:
15 dkg szeletelt kolbász
1 tömlős sajt - natúr vagy kolbászos
5 dkg reszelt trappista sajt
A tetejére:
1 kisebb tojás sárgája
1 teáskanál tej vagy víz
1 csapott evőkanál köménymag
Sütés előtt a tepsiben sorakozva
Elkészítés:
- Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.
- Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 30-40 perc).
- A megkelt tisztát lisztezett munkalapon 5 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. A felét megkenjük a tömlős sajttal, rátesszük a kolbász szeleteket, megszórjuk a reszelt sajttal, majd a töltelék nélküli tészta részt ráhajtjuk a töltelékes részre, kicsit összenyomkodjuk.
- Ezután 4 cm-es széles sávokat vágunk, majd minden sávot kettévágunk úgy, hogy az összehajtott résznél kb. 1 cm-nyi részt nem vágunk el, így a minden sáv két szárát össze tudjuk csavarni. (lásd az alsó fázisfotókon)
- A csavart rudakat sütőpapíros vagy vajazott/lisztezett tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a tojásos tej keverékével, meghintjük köménymaggal.
- Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben kb. 12 percig aranybarnára sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
A munkafolyamatok képekben
Jó étvágyat!
Olyan ügyes vagy!
VálaszTörlésKöszönöm a jó receptet!
VálaszTörlésJaj de finom lehet...úgy megkóstolnám.
VálaszTörlésAz elkészített rudak lefagyaszthatók?
VálaszTörlésMég nem próbáltam, de egész biztos, hogy le lehet fagyasztani.
TörlésÉn már többször sütöttem.Nagyon finom!👍
VálaszTörlésNagyon szeretem a receptjeidet. Nagyon finomak és nagyon érthetően vannak leírva is. Már sokat megsütöttem. Van amit már többször is. Köszönöm.
VálaszTörlésDe szuper, köszi ;)
VálaszTörlés👌 Megnyerte tetszésemet..! Próbálom..! ✌
VálaszTörlésKolbász helyett lehet - e tenni bele sonkát vagy bacont? 😄
VálaszTörlésNyugodtan, finom lesz. :)
TörlésKöszönöm.
VálaszTörlésMegsütöttem, nagyon finom!
VálaszTörlésTe egy konyhatündér vagy.Olyan egyszerű,és mennyei finom .csillagos ötös tőlem!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet! Már kolbásszal és sonkával is készítettem! Nagyon finom lett!
VálaszTörlésKedves Gabi! Kezdő háziasszonyként találtam Rád és azóta nem is keresek tovább, hiszen mindig olyan szuper recepteket találok Nálad, érthető leírással, klassz képekkel. Nagyon köszönöm a "munkád"! Fanni
VálaszTörlésNagyon szeretem a receptjeidet.
VálaszTörlésMegsütöttem, nagyon finom!
Nagyon ügyes vagy!❤
Gyöngyi nagymami
Köszön9öm e szuper jó receptet,ha elkészítettem megírom milyen lett.
VálaszTörlésNagyon finom.Szuper recept!
VálaszTörlésSzia Gabriella, tobb receptedet is probaltam mar es nagyon jol sikerultek az etelek kovetve oket.
VálaszTörlésSzeretnem kerdezni, hogy a vegeredmeny hasonlo lenne-e szaritott elesztovel? Nekem nem elerheto a friss sajnos. A makos haromszogeket peldaul szaritott elesztovel keszitem evek ota karacsonyra es oriasi siker. Koszonettel, Ildiko
Ez isteni!! Nem lehet betelni vele! Köszönöm
VálaszTörlésNagyon finom!
VálaszTörlésKöszi!