Barackos túrós alagút - sütés nélkül

Mostanában egyre jobban kedvelem a pillanatok alatt összeállítható sütés nélküli desszerteket és elég gyakran készítek ilyesmit. Ezt a habos túrós alagutat is csak ajánlani tudom... könnyű, hűsítő, nem túl édes. Annyira finom - azt vettem észre, hogy mindenki 2-3 szeletet kért egyszerre. 😋 Nagyon mutatós a kétfajta keksszel és gyümölccsel.




Hozzávalók:
1 őzgerincformához
25 dkg tehéntúró
1 kis doboz tejföl (150 g)
1 dl tej
5 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
1 csomag expressz zselatin fix
18 db babapiskóta
2 db érett őszibarack vagy őszibarack befőtt
5 dkg kakaós keksz

kb. 1,5 dl tej a mártogatáshoz

+ a díszítéshez 2 dl habtejszín
2-3 dkg ét- vagy tejcsokoládé
1 őszibarack


S Ü T E M É N Y E S  K Ö N Y V E I M

megvásárolhatók a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva: 
Elkészítés:
  1. A túrót, tejfölt, tejet krémes állagúra keverjük a porcukorral és a zselatin fixszel. A babapiskótákat egy pillanatra belemártjuk egy tálkába kiöntött tejbe. A megmosott, meghámozott őszibarackokat cikkekre vágjuk és szűrőbe téve lecsöpögtetjük. (Ha befőttel készítjük, akkor lecsöpögtetjük.)
  2. Az őzgerincformát kibéleljük fóliával és a közepére helyezünk végig 9 db babapiskótát.
  3. Erre simítjuk a krém 1/3-át, majd tetszés szerint helyezzünk rá kakaós kekszet (tehetjük sorba a kekszeket vagy össze-vissza mindenhová, ahogy tetszik). Majd ismét simítunk rajta el egy kis túrós krémet és beletesszük a barack cikkeket is. Befedjük a maradék krémmel, melynek tetejére tesszük a maradék 9 db babapiskótát. Becsomagoljuk a fóliával a formát és hűtőbe tesszük 1 éjszakára. 
  4. Másnap a felvert tejszínhabbal és a cikkekre vágott/lecsöpögtetett őszibarackokkal feldíszítjük és ráreszeljük a csokoládét. 


Jó étvágyat!

Kövessétek Instagram oldalamat is, ahol sok képet és kis videót osztok meg a receptek mellett a mindennapjainkról, mindennapi sütés-főzésemről.
Kövessétek Facebook oldalamat is, ahol sok receptet osztok meg!

Megjegyzések

  1. EINE sehr gutes REZEPT
    und auch noch hübsch anzuschauen

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    VálaszTörlés
  2. Nagyon csábító, én is szeretném. :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta ,én megcsinálom okvetlen.remek receptjeid vannak,! köszi .Megoszthatom a családdal és az ismerőseimmel a receptet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erzsi örülök, hogy tetszik. Persze, nyugodtan megoszthatod a családodnak, ismerőseidnek.

      Törlés
  4. Gabi, ezt a receptet forhantba teszem, "ha gyorsan kell valami" alkalomra. :)
    Örömteli babavárást kívánok, kellemes nyárvégi-őszi hónapokat! :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Gabriella. Most készítettem el 14 órakor. Ha a habot este fél 20-kor teszem rá, az baj? Várjam meg inkább a reggelt? :) Köszönöm a választ

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom, a fiaim imádták! Sajnos csak fehér húsú barackom volt, így a tetejére málnát tettem, hogy jobban mutasson! Nem rontotta el :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban