Sárgabarack lekváros kifli
Az egyszerű és kevés hozzávalóit nézve egy pénztárcakímélő omlós süteményről van szó, finom házi sárgabaracklekvárral. De a tölteléket variálhatjuk dióval, mákkal, és szilvalekvárral is.
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- csipet só
- kb. 1 dl tejföl
+ töltelékhez: sárgabaracklekvár
+ a tetejére: 1 csomag vaníliás cukor porcukorral összekeverve
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, utoljára adom hozzá a tejfölt attól függően, hogy mennyi kell az 1 dl-ből ahhoz, hogy egy picit lágy tésztát kapjak (de ne ragadjon).
Hűtőben 1 órát pihentetem (nálam egész éjszaka a hűtőben volt).
2. Három-négy gombócot formálok a tésztából, attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnék. A gombócokat kör alakúra nyújtom lisztezett felületen, hogy ne ragadjon le a tészta, és késsel 8 db háromszöget vágok belőle. A háromszögek szélesebb részére teszek egy kávéskanál lekvárt, majd feltekerem és kiflit formázok.
3. Sütőpapíros tepsibe teszem és előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 percig sütöm (a sütési idő változó a sütőtől függően, de ne süssük túl őket, inkább egy picit világosabb maradjon, akkor jó omlós lesz).
4. Vaníliás porcukorral bőven megszórva tálalom, hiszen a tésztájában nincs cukor.
Jó étvágyat!
Forrás: Péter J. Süteményes könyv
Nagyon kínáljak magukat! Vehetnék egyet? :)
VálaszTörlésKettőt is... :-))
TörlésEbéd után kérném! Köszönöm! ;-D
VálaszTörlés;-))
TörlésCsodás! Én is kérek szépen egyet... vagy kettőt! :D
VálaszTörlés...vagy hármat. :) Meg vagy kínálva, és annyit veszel le a tányérról, amennyit szeretnél. :-)))
TörlésA maradékra én is jelentkeznék... :)))
VálaszTörlésSzuper finomségokat készítesz! :)))
Köszönöm Petra. Megkóstolhatod Te is... :)))
TörlésA délutáni teámhoz jól jönne:) Nagyon egyszerű és mennyei kis kiflik, tetszik:)
VálaszTörlésKöszi Trollanyu. :)
TörlésJól esne most egy-két kifli, mert én mostanában nem nagyon szánom rá magam a sütésre :)
VálaszTörlésVegyél nyugodtan Te is a tányérról Katalin... ;-) Köszönöm, hogy benéztél hozzám.
TörlésSzuper guszta! Máris mentem. Van egy hasonló receptem, csak az mákos... Jöhetne!
VálaszTörlésNagyon szépek a fotók is meg a kifli is. Én is befalnék így vacsi után néhányat:-)
VálaszTörlésKöszi. :))
TörlésNagyon guszta kiflik, én is bevállalnák pár darabot. Nagyon tetszik, hogy egész éjszakára a hűtőben lehet pihentetni a tésztát. Hamarosan meg is sütöm.:)
VálaszTörlésKöszönöm Gizi. :))
TörlésOlyan gyönyörűek a kiflik, biztosan nagyon finomak az omlós tésztával és a finom házi lekvárral! Viszem a receptet! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka. Tényleg nagyon finom ez az egyszerű kis omlós tészta, a házi baracklekvár meg még finomabbra megízesíti. :P
TörlésNagyon finomra sikerült a kifli, puha,könnyű az egész. Azt szeretném kérdezni,hogy ha a tésztájába 30 dkg lenne a liszt és 5 dkg darált dió akkor is ilyen pille könnyű, finom lehetne ? Szerinted ?
VálaszTörlésSzia Zsuzsi!
TörlésÖrülök, hogy ennyire ízlik Neked ez a kis kifli - én is nagyon szeretem (készíteni és enni is). :)
Szerintem nyugodtan készítheted úgy is, hogy 30 dkg liszt és 5 dkg darált dió... nagyon finom lesz!!
Jó sütést kívánok!
Üdv.: Gabriella
Ez nagyon hasonlít a hókiflire,csak itt 1 tojás is van benne és kevesebb a tejföl.Ahhoz rétes liszt kell.Ehhez milyen?
VálaszTörlésÜdv.:Valéria
Jaj, egy picit későn jövök a válasszal... sima liszttel szoktam készíteni.
Törlés