2018. február 3., szombat

Karácsony, Új év... és az elmúlt másfél hónap

Nagyon aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok... megnyugtatok mindenkit: jól vagyunk és köszönjük szépen az érdeklődéseket! Az elmúlt hetekben rengeteg dolgom volt/van, adódtak más elfoglaltságaim, emiatt szükség volt másfél hónap szünetre, hogy picit utol érjem magam. A fennmaradó szabadidőmet a családommal, a két kisfiammal szerettem volna tölteni + az egyéb hobbijaimra, melyek eddig háttérbe szorultak. Kicsit az internetet is mellőztem, emiatt nem voltam jelen a blogon és a hozzá tartozó Facebook oldalamon. De most újra itt vagyok, úgyhogy nézzetek be hozzám gyakran, mert hozok sok-sok, változatos új receptet! Legalábbis szeretném, ha időm engedi... A Facebook oldalamra is gyertek minden nap, mert a recepteken kívül, hozom továbbra is a kis családunkban zajló napi eseményeket képekben.

Amióta a Facebook oldalam működik (5 éve), már hagyománnyá vált, hogy minden karácsonykor "boldog ünnepeket" kívánok Nektek egy fotóval rólam és kisfia(i)mról, mely a karácsonyfa mellett készül, újévkor pedig mindig családi fotóval köszöntünk Titeket. Mivel a távollétem miatt múlt év végén ezek elmaradtak, most kívánok Nektek minden jót 2018-ra!

Készítettem egy kis összeállítást a 2017-es karácsonyunkról még decemberben családi emléknek itt a blogon és úgy gondoltam, hogy ma Veletek is megosztom. Ez a karácsony nálunk most teljes mértékben a két kisfiamról szólt.  Az Ő csodálkozásuk a feldíszített/kivilágított házikónk és kertünk láttán, a kíváncsi és türelmetlen várakozásuk a Jézuska érkezésekor Szentestén, a csillogó szemük az ajándékok kibontásakor... az Ő boldogságuk... a Mi boldogságunk. 💕 A téli szünetben 2 hétig itthon voltunk mind a négyen és minden percet együtt töltöttünk: együtt sütöttünk-főztünk, kirándultunk, filmeket, meséket néztünk, társasoztunk, hemperegtünk a szőnyegen... annyira jó volt, csak sajnos nagyon hamar eltelt.


 Ilyen volt a karácsonyfánk 2017-ben.
A Jézuskával 'megbeszéltük', hogy most csak a gyerekeknek hoz ajándékot. 😊

Általában nagy fenyőfánk/karácsonyfánk szokott lenni Milán kérése szerint. Az idén is kiválasztottunk a férjemmel egy szép formás, 2 méteres normand fenyőfát, hazahoztuk. Majd eljött a december 24.! (Mi a fenyőfát mindig december 24-én díszítjük ebéd után - a kisfiaim, férjem és én - este pedig a frissen díszített karácsonyfával várjuk a Jézuska csengetését - nálunk ez már hagyomány.) Szóval 24-én délben a férjem felállította a fát a nappaliban... Igen ám, de a fa olyan nagy és nehéz volt, hogy nem bírta el a cserép karácsonyfa tartónk, állandóan imbolygott még úgy is, hogy a tartót teleöntöttük vízzel. Mivel nem akartuk, hogy elboruljon az ünnepek alatt, ezért a férjem kivitte a fát, levágott belőle egy darabot, majd újra felállította a nappalinkban. ...és a 2 méteres fánkból alig másfél méteres fa lett. Annyira sajnáltuk, de úgy gondoltuk, hogy Szenteste napján nincs helye a bosszankodásnak, ezért inkább boldogan díszítettük fel a fát. 


Ennyire örült a régóta vágyott ajándéknak...A férjem beültette Őket az ajándékok közé 😊Boldogság látni a csillogó szemeiketAz ételeket szokás szerint nem fotóztam, és karácsonykor sem szoktam túlzásba vinni a sütést-főzést, mivel akkor sem tudunk többet enni, mint máskor.
Az alábbiak voltak 3 napra elosztva:
töltött káposzta
húsleves
sült csirkecombok
tejfölös-vajas burgonyapüré
rántott csirkemell falatkák
tejszínes-brokkolis tőkehal filé tepsiben sütve.

Én általában nem bejglit, hanem kalácsot sütök:
most 4 rúddal (2 diós, 1 mákos, 1 kakaós), melyből a szüleimnek és az egyik nagynénémnek is vittem.
+ sütöttem még szilvalekváros kifliket egy új recept szerint, de nem volt kedvem lefotózni. Viszont nagyon-nagyon finom,  fel kell kerülnie a blogra, ezért elkészítem újra valamikor és hozom majd a receptet.
Egyedül a kalácsokról készítettem egy gyors képet, mikor kivettem a sütőből, mert olyan szépek voltak így együtt. 😊


Szilveszterkor és Újévkor lencsefőzelék volt sertéspörkölttel, illetve hólabdát és sajtos pogácsát sütöttem.  

 


Hoztam két fotót a szőke hercegem iskolai karácsonyi fotózásáról 

ÖRÜLÖK, HOGY ITT VOLTATOK 2017-BEN...
TARTSATOK VELEM/VELÜNK IDÉN IS! 😘

11 megjegyzés:

 1. Örülök,hogy újra vagy!Gyönyörűek még mindig a kisfiaid!Legyen olyan szép évetek amilyen az ünnepek voltak! <3

  VálaszTörlés
 2. Nagyon örülök Gabika, hogy újra itt vagy. Gyönyörűek a gyerekek. :) Sokat gondoltam rád, izgultam, hogy csak nincs valami baj, mert ennyi ideig nem voltál még "távol". Hiányoztál! :) T.Györgyné Erzsi Székesfehérvárról

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves vagy Erzsi, köszönöm szépen a gyerekek nevében is. :)
   Jól vagyunk, még csak megfázva sem voltunk egész ősszel és egész télen - egészségesek vagyunk mindannyian, mint a makk! :) ...és maradjon is így!
   Viszont tényleg nagyon sok dolgom van mostanában, ezért kellett picit háttérbe szorítani a blogot. De már hiányzott ez a fajta kikapcsolódás: a blog, a sütögetés, a fotózás, emiatt újra itt vagyok! :)

   Törlés
  2. Örülök neki nagyon! :) Erzsi

   Törlés
 3. Végre újra köztünk vagy ,nagyon hiányoztál már nekünk,a finom receptek,meg az a két meseszép gyerkőc!

  VálaszTörlés
 4. Szívből örülök a jelenléteteknek, a kisfiaid hozzák a gyermeki bájukat. Izgatottan várom az új recepteket és a kis család fotóit.

  VálaszTörlés
 5. Hiányoztál. Gyönyörűek a gyerkőcök, jól megnőttek. :)

  VálaszTörlés
 6. Valoban hianyoztal
  A gyerekek valtozatlanul gyonyoruek!

  VálaszTörlés