2017. október 14., szombat

Zalán 1. születésnapja

A napokban volt a pici fiam 1 éves... A családban mi mindig mindenki születés- és névnapját azon a napon ünnepeljük meg, amikorra naptár szerint esik - még akkor is, ha hétköznap van. Zalán szülinapja is a hét közepére esett, ezért picit nehéz volt készülni, sütni-főzni egyedül, mert a férjem egész nap dolgozott, nem tudott vigyázni a gyerekre, így az a csokitorta, melyet általában Milán szülinapjára is el szoktam készíteni, most elmaradt. (Ide kattintva megtalálható a recept.) Örültem, hogy az ünnepi vacsorát el tudtam készíteni a gyermek mellett (Anyukám és Apukám jöttek vacsorára), sütemény nem volt, illetve étcsokoládé tortát rendeltünk a cukrászdából. Az időhiány mellett az is közbeszólt, hogy a születésnap előtti napon áramszünet volt reggel 8 órától délután fél 5-ig, mert az áramszolgáltató az egész utcában gallyazta fákat, melyek az elektromos vezetékekhez érnek... és ugye nekem villanysütőm van, tehát sütit és tortát sütni emiatt nem tudtam előző nap. (Talán jövőre már lesz kis időm a tortasütésre és minden összejön.) Végül is mindegy, mert Zalán még egyáltalán nem eszik semmilyen édességet, nem szoktam neki adni semmi édeset - számára a desszertet a gyümölcs jelenti -, ezért nem szereti a tortát sem. Mivel nagyon kíváncsi és minden érdekli, a krém részéből megkóstoltattam vele a kiskanala hegyén, de nem ízlett neki. (Most még nem, aztán néhány év múlva meg el sem lehet majd mellőle hessegetni. 🙂) De hát torta mégis csak kell egy születésnapra - már csak a fotó kedvéért is, melyet mi imádunk nézegetni a téli estéken kis családommal. Néha esténként bevackolunk a kanapéra vagy a szőnyegre és fényképalbumokat nézegetünk, közben egy-egy fotó láttán jókat nevetünk, amikor eszünkbe jut a képhez tartozó mókás emlék. 🙂
Visszatérve a szülinapra... Hihetetlen mennyire gyorsan eltelt ez az egy év! A születésére... aznapra... úgy emlékszem, mintha csak tegnap lett volna. (Ide kattintva elolvasható a születésével kapcsolatos élményem.) 
Most viszont az 1. szülinapján kattintgattam néhány gyors pillanatképet/sorozatképet (a gyerekekről), melyeket mindenképp szeretnék itt a blogon is megörökíteni emlékként a családom számára. (Persze a kézzel fogható fényképalbumunkban is megtalálható majd egy részük.)  Számára a torta nem étel volt, csak egy jó játék. 🙂 
Nagyon szerette volna szétmaszatolni...


Milán megfogta a két kis kezét, hogy ne gyurmázza össze az egész tortát... 🙂
...és persze az égő gyertya is veszélyt jelentett, de a nagy tesó vigyázott rá.

Legyetek mindig ilyen felhőtlenül boldogok Drága Kincseim, mint amilyenek most!

Imádlak Titeket!  

14 megjegyzés:

 1. Isten Éltesse az Ünnepeltet!Jó egészséget kívánok,az Egész Családnak!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon boldog éveket és jó egészséget kívánok!

  VálaszTörlés
 3. Boldog, boldog, boldog születésnapot
  Kívánom, hogy legyen még sok ilyen szép napod!!!!!!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon sok boldog szülinapot kívánok a kis Picurnak, valamint az egész családnak sok boldogságot, egészséget. Üdvözlettel: Szatmáriné Kati

  VálaszTörlés
 5. Boldogságos szülinapot kívánok 🎂 🎂 🎂

  VálaszTörlés
 6. Isten éltesse ezt az aranyos kislegényt :-)

  VálaszTörlés
 7. Boldog szülinapot kicsi Zalánnak, nagyon hosszú, sikeres, egészséges élettel, tiszta szívemből ezt kívánom neki és egyúttal mindnyájatoknak :-) Gabikám, ha elfogadsz egy jó tanácsot egy ilyen öreg rókától, hidd el nem kell mindig 100%-os anyának, háziasszonynak, feleségnek lenni, nem kell mindig mindenben megfelelni, egy a lényeg, ott vagy és jelen vagy az életükben, nekik így vagy a legcsodálatosabb Édesanya és feleség, neked meg ők a mindeneid és ez így van jól, a hiányosságokkal együtt :-)

  VálaszTörlés
 8. Boldog szuletesnapot Zalannak!
  Tenyleg gyorsan szalad az ido. :-)

  VálaszTörlés
 9. Isten éltesse nagyon sokáig a kis Zalánt.Tündér azokkal a nagy szemekkel és a szép hajával.Nagyon aranyosak együtt a tesók! Ha még Te is azt mondod hogy hamar eltelt az egy év akkor én nem is mondom de igaz:-))

  VálaszTörlés
 10. Utólag is nagyon boldog 1.szülinapot kívánok a Picurkának! Nagyon aranyosan mosolyog a fotókon. Milán pedig már kész fiatalember. A közös képekről csak úgy sugárzik a testvéri szeretet.

  VálaszTörlés
 11. Ó, en azt gondoltam volna, hogy par honapos
  😃
  Boldog szulinapot neki es jo egeszseget az egesz csaladnak!
  Nagyon szep gyerekek!

  VálaszTörlés
 12. Isten éltesse Zalánt sokáig! Most született, s már egy éves... Csak úgy rohan az idő. Nagyon aranyosak a fiaid, édesek együtt! :-)

  VálaszTörlés
 13. Gabicsek, mindegyik kép cuki, de az utolsó übercuki! Isten éltessen Titeket! Puszik, B.csek.

  VálaszTörlés