Felfordulás bent, felfordulás kint, felfordulás mindenhol

A házfelújításban és nyári konyha építésben jelenleg ott tartunk, hogy hatalmas a felfordulás bent a lakásban és kint a kertben, udvaron is. Néha már csak nevetek ezen az egészen,  hogy hogyan fogom ezt egyedül rendbe tenni, kitakarítani két kisgyerek mellett...? Nagyon nehéz lesz és nagyon lassan fogok végezni. Aztán gyorsan arra gondolok, hogy 2-3 hónap múlva biztos rendben lesz minden... tisztaság, szépség mindenhol... jaj, de várom már! Csak addig kell kibírni valahogy. 
Legalább már az előszobánk elkészült: falburkolás, festés, sőt, már ki is takarítottam azt a 3-4 négyzetmétert - ez azért haladás! 😊 A kő falburkolat nagyon szép lett, annyira szeretem! Körbe van burkolva, csak a plafon + 1 falrész nincs - ezek fehérre vannak festve.


Így nézett ki az előszoba a falburkolás előtt masala tea falszínnel......és ilyen lett a végeredményA hálószobánkban is elkészült a falburkolás - 1 falrész lett burkolva, a többi fal + plafon szintén fehérre festve. Imádom! De itt még csak félig-meddig érkeztem kitakarítani - egy 9 hónapos mellett ez cseppet sem könnyű feladat. A hálószoba felújítása még úgysem ér ezzel véget, hiszen télen ki lesz cserélve az összes bútor (franciaágy, komód, gardrób szekrény, éjjeli szekrény és valószínű, hogy ezzel egy időben a laminált padló is). Jelenleg fenyőfa bútorok vannak itt és ez nem passzol a falburkolathoz, szürke bútorok lesznek majd szürkés-fehér padlóval. Új függönyt viszont már rendeltem 1 hete és épp ma kaptam értesítést, hogy holnap megérkezik. Remélem, a méret is megfelelő lesz és nem kell visszaküldenem...

A konyha/étkező + a nappali ezen a héten csütörtöktől kerül festésre és eltart néhány napig. Tehát a felfordulás és káosz a lakásban még csak egyre nagyobb lesz. 😆 

De az udvaron és kertben sem a rend uralkodik. Sőt! Két hete elkészült a kerti tároló és nyári konyha alapja, melynek 10 napig pihennie kellett. Közben a tüzépről folyamatosan szállították a még szükséges anyagokat, így a végén már tele lett az udvar téglával, sóderrel, homokkal, cementtel és mindenfélével - megmozdulni sem lehetett.


Itt még csak az alap van kész és pihenget... 😊A homok és sóder a fotózás után érkezett az üres placcraA kert parkosított része is tele volt tégla kupacokkalDe tegnap és ma fel lett építve a fal, így a téglahegyek már eltűntek - végre van egy kis rend az udvaron. Nem sokáig, hiszen érkezik a tetőhöz a gerenda-, léc-, cserép hegyek. 


Jelenleg itt tartunk...
Ez még ugyan nem szép látvány, de legalább már látszik valami  - haladunk!😊  Két hét múlva következik az ács munka, cserepezés, majd a nyílászárók beállítása, vakolás, aztán szeptember vége felé pedig a ház színezése, októberben kerítés festés. A házat "csak" színezni kell, mert 10 éve szigetelve is volt, amikor beköltöztünk (padló, fal, padlás - minden szigetelve van). Színezve is volt mediterrán narancs színre, amit 10 év alatt a nap rózsaszínre fakított. Pedig UV-álló, színtartó homlokzatfestéket vettünk akkor és milyen jó, hogy ilyen szépen megtartotta a színét. 😁 Végül is csak rózsaszín lett a narancsból. 

A kerti tároló épületében lesz leválasztva egy kis nyári konyha nagy ablakkal, amit egy egyszerű kis paraszt konyhának szeretnék berendezni. Semmi flancolás, csak fehérre meszelt falak, gerenda padlás, egy nagy fa pult, mely alatt polc lesz (a polcon ajtók nem lesznek, csak függöny) + egy kis fa asztal 4 székkel a kis családom számára arra az esetre, amikor kint hűvös van és nem akarunk fázni a tető alatt (áprilistól októberig a lakásban lévő konyhát nem nagyon szeretném használni, csak a nyári konyhát). A nyári konyha mellett lesz egy nagy cseréptető, melyet fa gerendák tartanak és ez alatt lesz a vaskonyhás tégla kemence, illetve egy nagy fa asztal, székekkel. A gerendás cseréptető kész lesz szeptemberben, de a vaskonyhás kemence lehet, hogy már csak jövő tavasszal készül el - majd meglátjuk... Végül is télen már úgysem vennénk sok hasznát.

A férjemmel épp tegnap este nevettünk azon, amikor nem találtunk valamit a lakásban, hogy milyen jól eléldegélünk hetek óta ebben az őrült nagy felfordulásban, káoszban és porban. Kész átjáróház lett a házunk is, még beszélgetni sem tudunk, mert mindig van rajtunk kívül valaki a lakásban: egymásnak adják a kilincset a kőművesek, ács, festő, klímaszerelő. Este 8 órakor a klímaszerelő is látogatását tette, hogy elvégezze a szokásos évi klímatisztítást. Az idén eddig még nem használtuk a klímát a lakásban - a pici fiam miatt nem akartuk, nehogy megfázzon. De mivel most jönnek ezek a forró napok és a kisfiam nagyon nyűgös ebben a hőségben, úgy döntöttünk, hogy enyhe programon mégiscsak használni fogjuk a klímát. Viszont használat előtt minden évben kötelező kitakarítani, hogy tiszta levegőt fújjon a lakásba, ne mindenféle káros port. 

Ezt a blogbejegyzést először csak a családomnak akartam elmenteni, hiszen a blogomat a receptek megosztásán kívül naplónak, "emlékkönyvnek", élménybeszámolónak is használom a családom számára. Sok hasonló bejegyzést csak a családomnak szoktam elmenteni (ezt már a múltkor is említettem), de úgy döntöttem, ezt a bejegyzést közzé teszem, mert köztetek is biztos sokan jártok most hasonló felfordulásban, mint mi és olyan jó látni, olvasni, hogy nem vagyunk egyedül. Igaz? 😀
Most ugyan nem tudtam látványos, szép képeket hozni - bár már 3 hete folynak a munkálatok, de még csak  az 1/3-ánál járunk - viszont ha egyszer valaha kész leszünk, akkor mutatok néhány szép képet is. Legalább is bízom benne, hogy szép lesz, ha már ilyen nagy munkával, kosszal, felfordulással és súrolással, takarítással jár...


További szép nyarat,  jó pihenést, strandolást, kellemes hűsölést kívánok mindenkinek!

Megjegyzések

  1. Gabika, jó nagy munkálatokba fogtatok, de ha egyszer kész lesz minden, biztosan nagyon szép lesz a végeredmény és a kényelmeteket fogja szolgálni majd. A kemence nagyon jó ötlet, élmény lesz sütögetni benne. További jó munkát, kitartást, sok energiát kívánok ebben az embert próbáló melegben!

    VálaszTörlés
  2. Szia Gabi! Nagy vállalás, főleg kisgyerekekkel, viszont milyen klassz lesz, ha kész lesz!! Irigylésre méltó, hogy jönnek a szakik egymás után - nálunk elég nehéz találni szakembert. Még szerencse, hogy a férjem sok mindent meg tud csinálni, de azért mégsem ez a tanult szakmája. Ez a köves burkolat nekünk is nagyon tetszik, kiváncsi vagyok, hogy hogy bírja majd a strapát - a festék sajnos nem nagyon! Szépek lesztek, köszi hogy megmutattad :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Látogass el Instagram oldalamra is!

Kövess Facebook-on:

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban