2017. április 16., vasárnap

Szünet alatti történések...

Több mint 2 két hónapja nem jártam a blogon és a hozzá tartozó Facebook oldalamon sem. Egyre többen hiányoltok, sokan írtatok... Nagy boldogsággallt el, hogy ennyien gondoltok rám, jó érzés olvasni a leveleiteket, emiatt írom ezt a bejegyzést - úgy érzem tartozom annyival, hogy megírjam, miért tűntem el, mi újság velem, hiszen eddig szinte mindennapos voltam azok életében, akik szerették/szeretik a blogomat és Facebook oldalamat.
Jól vagyunk, mostanság elsősorban babázással töltöm a napjaimat: a 6 hónapos kisfiam most van a legcukibb korszakban, nem szerettem volna / nem szeretnék lemaradni egy pillanatáról sem. Mellette és a 7 éves szőke hercegem mellett szinte semmi szabadidőm nincs - olyan büszke vagyok rájuk, nem tudok betelni velük! De ha esetleg mégis akad egy picinyke idő, annyi más elfoglaltságom/teenedőm van, hogy azt sem tudom, melyiket csináljam, emiatt  a sütögetés mostanában sajnos nagyon elmaradt. Hiányzik a filmnézés is... Mivel napközben erre abszolút nincs időm, néha hajnal 3 órakor felkelek, hogy megnézhessek 1-2 részt a kedvenc sorozatomból, amíg a család/gyerekek alszanak. Bevallom, az utóbbi 2-3 évben elég gyakran előfordul, hogy hetekig egyáltalán nem internetezek (még telefonon sem), mert néha jól esik egy kis kikapcsolódás az internet világából, jól esik a családommal és mindenféle dolgokkal tölteni a szabadidőmet. Az elmúlt két napban sem voltam jelen az interneten, emiatt elnézést kérek mindenkitől, ha esetleg hetek múlva reagáltam a levelekre. Mindig nagyon örülök a leveleiteknek, kéréseknek, kérdéseknek - olyan jól érzés, hogy ilyen bizalommal fordultok hozzám, bátran tegyétek a jövőben is. Igyekszem mindig válaszolni, hisz' tudjátok, hogy imádok sütni, imádom a süteményeket és imádom megosztani veletek a receptjeimet, de néha kell egy kis "pihenés", egy pici távollét, hogy aztán újult erővel tudjam belevetni magam a blog vezetésébe. Köszönöm szépen a megértéseteket. 

Időközben beköszöntött a tavasz is, bár nem mindig van szép idő, de legalább már tavasz van! :) Utálom siettetni az idő múlását, de az idén mindennél jobban vártam a tavaszt, számomra különösen hosszú volt a tél. Október közepén született a kisfiam, nem volt szép időjárás az ősz második felében (esős, hűvös), a tél is nagyon hideg volt, ezért ősszel és télen a napi 10-15 perces teraszon lévő levegőzésen kívül szinte minden időmet a lakásban töltöttem a pici fiammal, borzasztó hosszú volt a hónapokig tartó bezártság. De végre itt lesz a jó idő, rengeteget sétálunk minden nap a kis családommal (tavasztól őszig nálunk elmaradhatatlan az esti családi séta és hétvégéken a kindulás). Sőt, már a nyaralást is tervezgetjük: tavaly kétszer mentünk nyaralni - az idén is kettőt tervezünk, de majd meglátjuk, hogy a pici fiamnak fog-e tetszeni a jövés-menés, az idén mindent hozzá igazítunk. Az elmúlt években óriási álmom Isztambul. Imádom! De mostanában nem biztonságos oda utazni, így az egyelőre álom marad. :( Addig is tanulgatom a török nyelvet, nagyon megtetszett - egyszer talán szükség lesz rá. :)


Májustól/júniustól lesz megint egy kis lakásalakításunk is: tavaly a nagy pocakom miatt nem volt kedvem és energiám ahhoz, hogy mindent megcsináljunk, amit elterveztünk. Az idén folytatjuk tovább... festéssel, falburkolás téglával 1-2 helyiségben, + egy új szoba kialakításával és még egy nyári konyha építését is megterveztük. Az utóbbit idén elkezdjük, jövőre befejezzük.
10 éve költöztünk a házikónkba, akkor új volt minden, néhány évig nem kellett variálni semmit, de most már nagyobb lett a család, más lett az ízlésünk, ezért alakítgatunk kicsit. :) Mostanában ezeket tervezgetem...

Egyébként azért szeretek nem csak receptes bejegyzéseket írni, mert a blogom számomra egy napló, egy emlékkönyv... Olyan jó az évek múlásával visszaolvasni ezeket a bejegyzéseket, hogy mik történtek velünk, nézegetni hogy fejlődnek a kisfiaim évről-évre, milyen helyeken kirándultunk, nyaraltunk. Van 1-2 bejegyzés, melyeket nem szoktam közzétenni, mert nem akarok senkit untatni vele, csak számomra fontos történések, ezért leírom, elmentem magamnak - jó itt egyben tárolni az emlékeimet, érzéseimet, képeket. ...és vannak bejegyzések, melyeket szívesen megosztok - akit esetleg érdekel, nyugodtan elolvashatja, megnézegetheti. :)

Végül hoztam néhány fotót is...


Imádják egymást ❤ Kócoska 5 hónaposan 😊 Napközben a konyhában lévő járókában nagy játszás zajlik 😊Kedvenc időtöltés a hintázás - itt még 4 hónaposanSzép Húsvétot mindenkinek! 
  

18 megjegyzés:

 1. Gabikám! Nagyon jó volt olvasni rólatok, és az külön öröm, hogy jelentkeztél. Hiányoztál! :) Gyönyörű a családod! Kellemes ünnepeket, szeretettel ölellek: Erzsi Székesfehérvárról ( Dzsini kutya )

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm a beszámolót- jó volt olvasni és látni a fotókat a tündéri piciről és a növekvő szőke hercegedről <3 <3 Kívánom, hogy továbbra is ilyen kellemes "telített" napjaid-napjaitok legyenek és sikerüljön megvalósítani a terveiteket , egyben további kellemes husvétolást :)

  VálaszTörlés
 3. Orömmel látlak benneteket, áldott ,békés ünnepeket kívánok.

  VálaszTörlés
 4. Jó volt rólatok olvasni,és hogy minden rendben. Gyönyörűek a gyerekek....hiányoztak a húsvéti receptek,de a család az első!😊
  Áldott húsvéti ünnepeket kívánok nektek!🐇🐇

  VálaszTörlés
 5. Szeretettel köszöntöm ezt a kedves családot.

  VálaszTörlés
 6. Bár én nem írtam a legutóbbi bejegyzésed óta,de én is hiányoltalak. Nagyon aranyosak a fiúk együtt. Jó volt hallani felőletek. Kellemes ünnepeket és remélem még jelentkezel.

  VálaszTörlés
 7. De jó hogy írtál :) Szépségesek a gyermekek :) Kellemes Ünnepeket nektek :)

  VálaszTörlés
 8. Jó hogy újra itt vagy :-) Helyesek a fiuk, a picurka nagyon aranyos!
  Boldog húsvétot, ami még hátra van belőle, aztán gyere majd sűrűbben, ha időd engedi :-)
  Isztambul biztos csodás lenne, egy más világ. Kívánom teljesüljön egyszer a vágyad. Mi tavaly nyáron Makarskából eljutottunk Mostárba, felejthetetlen kirándulás volt, nekem meg ez volt a régi vágyam már, végigsétálni az öreg új hídon :-)

  VálaszTörlés
 9. Megértelek, én is inkább ezzel a kis tündérfiúval meg a gondoskodó bátyuskájával tölteném az időt (pedig szeretek sütni is :) Móni

  VálaszTörlés
 10. Épp tegnap jutottál eszembe.....vajon milyen új recepttel ajándékozol meg.....látom, hogy hónapok óta semmi....kicsit szomorú lettem, olyan jó olvasni, látni benneteket. .......és mintha csak valami égi jel történne, ma olvasom kedves soraidat. Gabika hiányoztál......tudom, tudom...de akkor is.������ Sok boldogságot a babához,no meg a szőke herceghez .

  VálaszTörlés
 11. Nagyon aranyosak a gyerekek a kicsi azzal a nagy hajával cuki! Örülök hogy volt időd kicsit írni magatokról !

  VálaszTörlés
 12. Meg kell zabálni őket! Gratulálok a szép kis családodhoz, az 1. kép a kedvencem :)

  VálaszTörlés
 13. Annyira aranyosak a gyerkőcök! Jó volt olvasni rólatok. Én teljesen megértelek, a blogírás sokszor a családdal tölthető idő rovására megy. Az idő közben repül...

  VálaszTörlés
 14. Jó volt látni benneteket és hallani rólatok egy kicsit. Nagyon aranyos a két kis szőke herceg, sok boldogságot Nektek!

  VálaszTörlés
 15. Én is hiányoltalak, de megértelek, hiszen ki kell használni minden időt, amit ezekkel a gyönyörű gyerekekkel tölthetsz. Én is örültem, hogy olvashattam rólatok.

  VálaszTörlés
 16. Csatlakozom minden előttem szólóhoz. Én is örülök, hogy hallottam Rólatok, és hogy jól vagytok. Tüneményesek a Kis Hercegeid! Zalánnak pedig az a frizura... fenomenális! Annyira cuki! :)

  VálaszTörlés
 17. De jó, hogy írtál, örülök, hogy jól vagytok, a gyerekek gyönyörűek!!!
  Én azért szorgalmasan kattintok Hozzád, el sem hiszed mennyi sütit megsütöttem már az oldaladról.
  Jó egészséget az egész családnak!!!

  VálaszTörlés
 18. Nagyon helyes mindkét gyerkőcöd! Érthető, ha most a család az első. Annyi recepted van már a blogon, hogy érdemes hozzád járni akkor is, ha nem ropogósan friss a bejegyzés...:)

  VálaszTörlés