Tiramisu - tojás nélküli krémmel

Ezt a tiramisut úgy, ahogy van, imádom! Megállás nélkül tudnám enni... Nem túl édes a krém és az egész 15 perc alatt összeállítható. Na jó, nem egy diétás "darab", de ajánlom Nektek ezt a verziót, meglátjátok, Ti sem tudtok majd neki ellenállni. Mivel nem tartalmaz tojást, nem csak a hűvös napokon, hanem a nyári kánikulában is teljes biztonsággal készíthető és fogyasztható. (Aki teljesen tojásmentesen szeretné készíteni - például allergia miatt - olyan babapiskótát vásároljon, amely nem tartalmaz tojást.)

Soha nem volt problémám a nyers tojással, pláne úgy, hogy mindig friss tojást használok Anyukám tyúkocskáitól 😊, ettől függetlenül én a tiramisut tojás nélkül szeretem.


Fotók: 2022. március





 Hozzávalók: 
6-8 adaghoz
 25 dkg mascarpone
 25 dkg babapiskóta
 4 dkg porcukor 
 4 dl habtejszín
 1 csomag habfixáló
 1,5 dl erős kávé
 1 dl tej
 2-3 evőkanál rum ízlés szerint
 2 csomag vaníliás cukor

+ a tetejére cukrozatlan kakaópor


M E G J E L E N T  A  MÁSODIK SÜTEMÉNYES KÖNYVEM!

Így most már két könyvem is megvásárolható a Pöttyös Otthon webáruházban az alábbi linkre kattintva:





Elkészítés:
1. A kávét lefőzzük, hűlni hagyjuk.
2. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarpone-t is.
3. A kávét a rummal, tejjel és a vaníliás cukorral összekeverjük, belemártjuk a babapiskótát (ne ázzon el teljesen a piskóta, de azért hagyjuk benne egy néhány másodpercig).
4. Egy 20x25 cm-es üvegtálba sorban lerakjuk a kávés folyadékba mártogatott babapiskótát, erre rátesszük a mascarponés-tejszínhabos krém felét, majd újabb kávés babapiskóta réteg jön, és erre rásimítjuk a krém másik felét. /Ha egy 21 cm átmérőjű üvegkehelyben készítem, akkor 4 réteg babapiskótát + 4 réteg mascarponés-tejszínhabos krémet készítek./
5. Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára puhulni, hogy jól összeálljon és összeérjenek az ízek. (De az a legjobb, ha este gyorsan összeállítjuk és éjszaka pihen egyet a hűtőben.) 
6. Fogyasztás előtt megszórjuk a kakaóporral, és szeletelve tálaljuk.


Fotó: 2014. február



Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta es finom !Nekem is hasonlo receptem van ! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is ezt a receptet ismerem, anyukámmal évek óta csak ezt használjuk! :) Szerintem jobb mint a tojással vacakolni, abban nem is bízom túlzottan.

    VálaszTörlés
  3. Én is kb így készítem, de a gyerekek miatt Maci kávéval, és alá egy vékony piskótát sütök, így szebben lehet tálalni. :)

    VálaszTörlés
  4. A megunhatatlan tiramisu! Én sem szeretem a nyers tojást, gőz fölött szoktam kevergetni, hogy némileg hőkezelve legyen.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta lett :) Én is tojás nélkül készítem tejszínnel, így a legfinomabb :)

    VálaszTörlés
  6. Én is így készítem, mert nem szeretem a nyers tojásos krémeket. Babapiskóta helyett viszont szoktam sütni piskótát és azt használom alapként.

    VálaszTörlés
  7. Naaagyon guszta! Olyan rég nem ettem tiramisut, pedig egyik kedvencem. Hamarosan sort kerítek rá. :)

    VálaszTörlés
  8. Ó most de megenném! Nagyon guszta! Szeretem akár mikor télen nyáron jöhetne!

    VálaszTörlés
  9. A kisfiamnál is ez a legtutibb süti, ha nekiáll mi csak nézzük az üres tálat! Imádja!

    VálaszTörlés
  10. Fantasztikusan jó fotókat készítesz a sütijeidhez! :)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szuper süti , bár még ezután fogom megcsinálni és csodásak a képeid is.Gratulálok a munkáidhoz.Most nagyon megenném,ha itt lenne. :D

    VálaszTörlés
  12. Nagyon ügyes vagy!!Én is ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  13. Nagyon örülök, hogy ilyen sokan írtatok és benéztetek hozzám. Köszönöm szépen. :)

    VálaszTörlés
  14. En is igy szoktam csinalni csak tej nelkul es ha van inkabb ness kaveval es dupla adaggal.Nagyon finom kis suti ez ! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban finom. Köszönöm az ötleteket, jól hangzik.

      Törlés
  15. Én a krémhez szoktam tenni 1 főzött pudingot is.

    VálaszTörlés
  16. én pudinggal szoktam készíteni,tejszín helyett (nem fogyaszthatok tejszínt),a többi ugyanaz.....nagyon finom. Márta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy Neked is ízlik kedves Márta. Örülök, hogy írtál.

      Törlés
  17. Én is vaníliapudinggal készítem, nagyon finom. Egyszer véletlenül almás-fahéjas pudingot vettem le a polcról,majd jobbhíján azzal készítettem el, a tetejét ezért fahéjjal szórtam meg.., hát, különlegesen finom lett úgy is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Almás-fahéjas puding?? Nem is láttam még olyat... De az ízeket elképzelve, biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lehetett.
      Köszönöm, hogy írtál.

      Törlés
  18. Gabi SOS, SOS! Segitenel hogyan javithatnam a habot, ha osszeesett meg az osszerakas elott?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anikó!
      Jaj, szerintem már későn jövök... Elnézést, de annyi üzenetet kapok, néha 1-2 elkerüli a figyelmemet kis időre, de előbb-utóbb észreveszem, csak ez a Te esetedben most későn jön sajnos.
      Nekem eddig még nem esett össze soha a habom, így fogalmam nincs, mit lehet tenni vele ilyenkor, nincs e téren tapasztalatom sajnos (vagy nem sajnos, nem tudom:).
      Mit csináltál vele végül?

      Törlés
  19. Szervusz Gabriella.
    Nagyon köszönöm a receptet, vendégségbe készítettem. A receptet német barátaink elkérték, ízlett nekik nagyon. Az Epermisudat is elkészítettem, vegán módra.Töretlen sikere volt. Még egyszer köszönöm.

    VálaszTörlés
  20. Már egy ideje keresgélem a legjobb babapiskotas tiramisu receptet és íme megtaláltam!☺ igazából nem is értem miért nem az Ön blogján keresgéltem először! Imádom a receptjeit, még egy alkalommal sem fordult elő, hogy ne jött volna be valamelyik!☺ köszönöm!☺
    Boldog új évet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A legnépszerűbb receptek a múlt hónapban