2013. április 29., hétfő

Málnaszörpös-túrókrémes szelet, avagy Üdítő szelet

Nem csak kinézetre feltűnő és mutatós ez a sütemény, hanem ízre is tökéletesen finom - az egész család kedvence. Nálunk vasárnapi desszertként "szerepelt", de ünnepnapokon, családi összejöveteleken is megállja a helyét - akár könnyed nyári süteményként is.

Egy picit eltűntem a blogról, mert vendégünk volt egy hétig + ebben a szép időben minden szabad percemet az udvaron töltöm a kisfiammal, családommal - esténként pedig egy óriási sétával zárjuk a napot. Nincs is ettől kellemesebb... :)




Hozzávalók a tésztához: 22x36 cm-es tepsihez
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej    (nem kell 1 dl)
- 0,8 dl olaj
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor

A krémhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 15 dkg porcukor

A tetejére:
- 3 dl málnaszörp
- 11 dl ásványvíz/szódavíz
- 4 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

A málnaszörpöt és az ásványvizet helyettesíthetjük 1 liter szénsavas üdítővel is (például narancs üdítővel), de ebben az esetben elég 3 csomag főzős vaníliás pudingpor - picit vékonyabb lesz a tésztán a felső réteg, de nem sokkal).




1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral, és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
2. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
3. A krémhez a vajat habosra keverem a porcukorral, majd hozzákeverem a túrót.
4. A málnaszörpöt elkészítem (összekeverem a szörpöt az ásványvízzel), és 1 litert felforralok. A maradék 4 dl-t simára keverem a pudingporral. Amikor kezd forrni, leveszem a tűzhelyről, hozzákeverem a pudingporos szörpöt, majd visszateszem a tűzhelyre, és folyamatos kevergetés mellett besűrítem. Langyosra hűtöm, hűtés közben néha megkevergetem, hogy ne bőrösödjön be. Amikor már langyos, akkor egyenletesen rákenem a túrós rétegre, és kb. 2-3 órára beteszem a hűtőbe dermedni, majd szeletelve tálalom.




Jó étvágyat!
 

2013. április 21., vasárnap

Eperkrémes-csokoládés sütemény

Laza, csokoládé darabos kevert tészta nagyon finom epres krémmel.
A kisfiam kevés édességet eszik (persze ez nem rajta múlik :)), ezáltal a süteményeimből is csak 1-1 szeletet szokott majszolni. A kívánsága az volt, hogy a hétvégi süteményünkben legyen csokoládé - Apa (a férjem) viszont a szép, szinte nyárias idő miatt valamilyen krémes, gyümölcsös süteményre vágyott. Mind a két kívánságot figyelembe véve ezt a süteményt sikerült összehoznom saját "kitaláció" alapján. Nagyon egyszerű elkészíteni, az eperszezonban készítsétek el feltétlenül, mert mennyei!
A szeletelést most ne nézzétek > a családom nem bírta kivárni, amíg szépen megdermed a krém a szép szeletek kedvéért... számukra csak az íz a fontos. :)))




Hozzávalók a tésztához: (22x36 cm-es tepsihez)
- 5 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej    (nem kell bele 1 dl, de ha megszalad a kezetek és 1 dl-t sikerül kimérni, az is maradhat)
- 0,8 dl olaj
- 20 dkg liszt
- 10 g sütőpor
- 15 dkg Boci ét- vagy tejcsokoládé

A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg földieper
- 6 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)

A tetejére díszítésként:
- 5 dkg reszelt csokoládé
- eperszeletek




1. A csokoládét apró kockákra vágom.
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem (szinte fehéredésig), hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzáadom a tojások felvert habját, és beleforgatom a kockára vágott csokit.
2. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
3. A krémhez a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverem, a mascarpone-t kemény habbá verem, és hozzáadom a tejszínhabhoz. Az epret megmosom, apró kockákra vágom és beleforgatom a krémbe.
4. A kihűlt tésztára kenem egyenletesen a habos krémet és fogyasztásig a hűtőben tárolom. 
Szeletelve tálalom, megszórom reszelt csokoládéval és eperszeletekkel. 




Jó étvágyat!

2013. április 18., csütörtök

Krémes tejbegríz szelet

Puha tészta, finom tejbegrízes krémmel... 
Milán és én tejbegríz rajongók vagyunk, ezért készítettem el ezt a süteményt. + egy kicsit a vendégek részére is. :)
Az ötletet a Receptözön 2012/10. számából vettem - a tésztája viszont a jól bevált kevert tésztám, melyből több süteményt is készítettem már.

Ha nem sütöttetek még hasonló süteményt, ajánlom, hogy próbáljátok ki - főleg ha Ti is szeretitek a tejbegrízt (nálunk szinte mindennapos a tejbepapi mostanában, mert a kisfiam kedvence. :) Ja és ami még a süti mellett szól: nagyon egyszerű elkészíteni.




Hozzávalók a tésztához: 
22x36 cm-es tepsihez
 5 tojás
 20 dkg kristálycukor
 0,8 dl tej (80 ml)
0,8 dl olaj (80 ml)
 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
 20 dkg liszt
 10 g sütőpor

A krémhez:
 8 dl tej
 kb. 5 púpozott evőkanál búzadara 
 10-15 dkg puha vaj
 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)

A tetejére:
 kakaópor


A Scarlet Posey porcelán termékek ugyan már elfogytak, de csodaszép pöttyös kézműves kerámiák találhatók a webáruházban az alábbi linken:
 www.pottyosotthon.hu

 


Elkészítés:
1. A krémhez megfőzöm a tejben a búzadarát (sűrűre), és néha-néha megkevergetve kihűtöm teljesen. A puha vajat a porcukorral kikeverem, majd hozzáadom a kihűlt tejbegrízt és mixerrel jól kihabosítom. 
2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
3. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 14-15 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!)
4. A kihűlt tésztára kenem a krémet egyenletesen. Ha nagyon lágy a krém a tésztán, 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy szépen lehessen szeletelni. Majd kakaóporral meghintem a tetejét, és felszeletelve tálalom. 




Jó étvágyat!

2013. április 17., szerda

Ajándék Gionettától :)

Gionettának februárban volt 1 éves a blogja. Mivel Ő az egyik kedvenc bloggerinám, így természetesen - ha kicsit késve is - benéztem hozzá, hogy gratuláljak neki ez alkalomból. Bevallom, nem is sejtettem, hogy ezzel a megjegyzésemmel bekerültem egy játékba, melyben a szerencse mellém állt, hiszen pár nap múlva kaptam Tőle egy értesítést, miszerint nyertem egy mágneses vágódeszkát sajtszettel. Mondanom sem kell, hogy nagyon örültem neki - épp venni akartam egy új vágódeszkát, mert a régiek már kicsit kopottak. :)) 
Mivel Ők Németországban laknak, a húsvéti Magyarországra látogatásuk során postázta el nekem a csomagot, melyet a napokban megkaptam. Köszönöm szépen kedves Gionetta, azóta már használtam is... ;-) Sokszor eszembe jutsz róla. :) Ölellek, és ezúton is kívánok Neked kellemes, sikeres blogolást, valamint jó sütést-főzést a családod részére és a Mi örömünkre!




Ajándékom Gionettától: vágódeszka sajtszettel


2013. április 14., vasárnap

Nagymama mazsolás kuglófja - avagy a "Dobostorta" kuglóf

"A varázslat, ami elhozza számunkra a múltat a jelenbe, miként sok-sok vaj, még több mazsola kerül a búbos, barázdás, bódítóan kellemes illatú, könnyed, puha süteménybe, porcukorral meghintve. ...és hogy miért "dobostorta" kuglóf? Sülés közben a töltelékben lévő cukor karamellizálódik, kifolyik, ezáltal a külsejét bevonja egy, a dobostortáéhoz hasonló ropogós réteggel, miközben belül finom puha marad."
A férjem imádja a kuglófot, de inkább csak azokat, melyek élesztővel készülnek (tulajdonképpen a kisfiam és én is azokat szeretjük) - a sütőporos változatot kevésbé, mert azok picit szárazabbak. Bár kétségkívül a sütőporosak sokkal hamarabb elkészülnek, ezért az idő hiánya miatt néha olyan is készül ám a konyhámban. :) Most viszont - Milán és Apa kedvében járva :) - élesztős kuglófot sütöttem egy igazi Nagyi recept alapján.




Hozzávalók a tésztához: 22 cm átmérőjű kuglóf formához számítva az arányokat
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg kristálycukor
- 6 dkg puha vaj
- 2 tojássárgája
- kb. 2 dl langyos tej
- 1 csipet só

+ 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-  1-2 evőkanál tej

A töltelékhez:
- 5 dkg mazsola
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj

+ a mazsola áztatásához 1 evőkanál tej




Elkészítés
1. Kevés cukros tejben felfuttatom az élesztőt, majd a liszttel, tojássárgákkal, a puha vajjal, csipet sóval és annyi tejjel bedagasztom a tésztát, amellyel egy közepesen lágy tésztát kapok.
(Én most a kenyérsütőgéppel dagasztottam be ezt a tésztát, és úgy is kitűnő volt.)
2. Különválasztom a tészta felét, amit összegyúrok a kakaóporral és 1-2 evőkanál tejjel. 
Letakarva mindkét tésztát 20-25 percig kelesztem, majd átgyúrom, és duplájára kelesztem kb. 25-30 percig. 
3. A világos tésztát kinyújtom 35x20 cm-es téglalapra, jó vastagon megszórom a porcukorral, ráhintem az előzőleg megmosott és tejbe áztatott mazsolát, majd a kis kockákra vágott vajat. 
Kinyújtom a kakaós tésztát is ugyanekkorára, ráhelyezem a világos tésztára, szorosan feltekerem (mind a bejglit) és a kivajazott kuglóf formába helyezem.
4. Pihentetem még kb. 25 percig, megszurkálom néhány helyen, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben és ne nagyon repedjen szét, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát!)
Sütéskor aláteszek egy tepsit is, mert a vaj esetleg kifolyhat belőle!
5. Sütés után 5 percig pihentetem, aztán kiborítom a formából (sokáig ne hagyjuk a formában sütés után, mert beleragadhat). Porcukorral meghintve tálalom.



 Jó étvágyat!

 Forrás: Péksütemények és házi kenyerek

 

2013. április 10., szerda

Boci süti - a kedvenc!

Szerintem sokan ismeritek ezt a süteményt, de tudjátok mit vettem észre? A blogomon még nem szerepel, pedig óriási kedvencem! A képen szereplő "példányok" persze nem most készültek, hanem 1-2 hete egy vendégvárás alkalmával - de ez mindegy is, a lényeg, hogy itt legyen a gyűjteményemben! Imádom, mert könnyen, gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Nem tudom, Ti milyen recept szerint sütitek ezt a sütit (biztos vagyok benne, hogy a Tietek is nagyon finom), de próbáljátok ki ezzel a tésztával is, mert annyira puha, laza és könnyű - én több süteményemnél 'alkalmazom' a tésztáját. Például a Kráter sütinél is. Aki pedig esetleg még nem sütötte meg eddig a Boci sütit, vagy nem ismerte, akkor ajánlom figyelmébe > garantálom, hogy ízleni fog. :)




Hozzávalók a tésztához: 
22x36 cm-es tepsihez
 5 tojás
 20 dkg kristálycukor
 0,8 dl tej
 0,8 dl olaj
 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
 20 dkg liszt
 10 g sütőpor

A töltelékhez:
 50 dkg túró
 3-4 evőkanál búzadara (a túró állagától függően)
 1 tojás
 5 evőkanál kristálycukor
 1 cs. vaníliás cukor
 1 citrom reszelt héja (kezeletlen)




Elkészítés:
1. A töltelékhez összekeverem a túrót, tojást és a búzadarát a cukrokkal és a citrom reszelt héjával. Majd vizes kézzel 20 darab golyót formázok belőle.
2. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tejet, majd az olajat, mellyel szintél jól elkeverem. A lisztet összekeverem a kakaóporral és a sütőporral és hozzákeverem a tojásos masszához, végül óvatosan hozzákeverem a tojások felvert habját (fehérjét habbá verve).
3. Enyhén vajazott/lisztezett tepsibe egyengetem a masszát, melynek tetejére ide-oda belepotyogtatom a túrógombócokat.
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!! Természetesen hagyományos sütőben is süthető.)
5. A langyosra hűlt süteményt négyzet alakúra felszeletelem.


Jó étvágyat!

2013. április 7., vasárnap

Madártej szelet

Légies tészta könnyed krémmel, és még az elkészítése is könnyedén zajlik. Nem is kívánhatnánk magunknak finomabb desszertet vasárnap délutánra.
A férjem napok óta extra krémes-habos sütire vágyott - na, ezzel a süteménnyel megkapta! :) Egyébként akárhányszor elkészítem, mindig arra gondolok, hogy nem tudom, annak idején ki találta ki ezt a süteményt, de nagyon jó, hogy közkinccsé vált, mert valami mennyei. :) A madártej rajongóknak különösen ajánlott! 


Csodaszép pöttyös kerámiák és porcelánok a webáruházban az alábbi linken:



Hozzávalók a tésztához:
38x22 cm-es tepsihez
 8 tojásfehérje
 8 evőkanál kristálycukor
 8 evőkanál liszt
 fél csomag sütőpor (6 g)

A krémhez:
 20 dkg puha vaj
 20 dkg porcukor
 8 dl tej
 1 evőkanál liszt
 2 csomag vaníliás pudingpor
 8 tojássárgája

A tetejére:
 3-4 dl habtejszín
 1 csomag habfixáló




Elkészítés:
1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!) Ezt a tésztát hideg, és nem előmelegített sütőbe szoktam tenni.
2. A tojássárgákat a liszttel simára keverem. A pudingport egy pici tejjel szintén simára keverem, majd hozzáöntöm a tojássárgás keverékhez a maradék tejjel együtt, és sűrűre főzöm. A vajat a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a kihűlt!! tojásos-pudingos krémet, és mixerrel kihabosítom. Ha a krém picit lágy, akkor kb. 1 órára beteszem a hűtőbe, mert úgy szépen fel lehet kenni a tésztára, és nem fog lefolyni.
3. A tejszínhabot felverem a habfixálóval.
4. A tésztára rákenem a krémet, majd a tejszínhabot, és fogyasztásig a hűtőben tárolom!




Jó étvágyat!

2013. április 5., péntek

Sonkás-hagymás rétes > avagy varázsoljunk maradékból!

Az ünnepekre mindig egy kicsit többet készülünk, többet vásárolunk, nehogy "zavarba jöjjünk" a vendégek előtt. :) A maradék sonkavégből sok finomságot varázsolhatunk, például ezt a nagyon finom sonkás-hagymás rétest. Ha esetleg Nektek is van még felhasználásra váró sonkátok, készítsétek el ezt a finomságot! Nem kell megijedni a rétes szótól - ez most nem az a fajta, melyet az asztalon kell 'húzogatni'. Én most egy olyan rétestésztát próbáltam ki, amit nagyon egyszerűen és könnyen ki lehet nyújtani szép vékonyra - és biztos vagyok benne, hogy sokszor fogom használni ezt a tésztareceptet az édes verziókhoz is, mert nagyon könnyű vele bánni. 




Hozzávalók a tésztához: (kb. 12 szelethez)
- 18 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 csipet só
- kb. fél dl langyos víz

A töltelékhez:
- 20 dkg lila hagyma
- 15 dkg sajt (trappista vagy hasonló jellegű)
- 2 tojás
- só
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- 20 dkg főtt sonkavég
- 1 evőkanál olaj

+ a tetejére 1 tojássárgája
esetleg köménymag




Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet, a tojást, az olajat, a citromlét és a sót annyi langyos vízzel gyúrom össze, hogy közepes keménységű tésztát kapjak. Cipót formálok belőle, letakarom és fél órát pihentetem.
2. A töltelékhez a hagymát megmosom/megtisztítom, vékonyra szeletelem. A sajtot lereszelem és hozzáadom a kissé felvert tojásokhoz, melyet ízlés szerint ízesítek sóval, borssal, szerecsendióval. A sonkát apróra vágom (esetleg le is lehet darálni).
3. A tésztát enyhén lisztezett felületen vékony téglalapra kinyújtom, megkenem 1 evőkanál olajjal. A széleken 2-2 cm-t kihagyva megszórom a sonkával, majd a hagymával, végül eloszlatom rajta a tojásos-sajtos masszát. A két rövidebb szélét felhajtom a töltelékre, majd a hosszabbik részétől szorosan feltekerem, mint a bejglit. 
4. Óvatosan ráhelyezem a sütőpapíros tepsire, tetejét megkenem a tojássárgájával, meghintem köménymaggal, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 25 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő!). 
5. Amikor megsült, néhány percig pihentetem a tepsiben, hogy szépen lehessen szeletelni, majd langyosan tálalom.




Jó étvágyat!

2013. április 4., csütörtök

CSODÁLATOS ROZSLAPOCSKÁK

Gyerekeknek az iskolában, felnőtteknek a munkahelyen egyaránt finom tízórai csemege lehet ez a rozsos keksz tejjel vagy joghurttal. Ha még finomabbá szeretnétek tenni, akkor készítése közben esetleg ízesíthetitek csipkebogyószörppel vagy mézzel.
Kifőztükben is találkozhattok ezzel a receptemmel. :)




Hozzávalók:
- 30 dkg rozsliszt
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 10 dkg őrölt mandula
- 20 dkg puha vaj
- 1 citrom (kezeletlen)
- 3 tojás
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj

+ a tetejére kb. 10 dkg barna cukor

1. A lisztet, a sütőport és a mandulát összekeverem, majd a vajdarabokat összemorzsolom a liszttel. 
2. A citrom levét és a reszelt héját 2 egész tojással és 1 tojásfehérjével, a fahéjjal összekeverem, majd hozzáadom a lisztes keverékhez és simára gyúrom - lefedve hűtőszekrénybe teszem fél órára.
3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtom kb. 4 mm vastagra, és derelyevágóval 4 cm-es négyzeteket vágok belőle. Barna cukorral jól megszórom a tetejét, és 180 fokos sütőben kb. 12-15 percig sütöm. (Ha a szélei picit kezdenek pirulni, akkor már jó - tovább nem kell sütni, mert kemény lesz.)


Jó étvágyat!
 

2013. április 2., kedd

Tojásos tepertőkrém

Ez az étel tipikusan a ronda, de finom kategóriába tartozik > épp ezért ne várjatok csodás fotókat róla... :))) Viszont így húsvét után a maradék főtt tojásokból gyorsan el lehet készíteni, mert nagyon finom reggeli, uzsonna, tízórai vagy akár vacsora válhat belőle. Nekünk nagyon nagy kedvencünk ám. :)
Friss kenyérrel vagy pirítóssal fogyasztható.




Hozzávalók: (ebből elég sok lesz, fele mennyiségből is lehet)
- 50 dkg tepertő darálva
- 3 főtt tojás reszelve (kemény tojás)
- 2 db közepes burgonya megfőzve, áttörve
- 2 db közepes lila hagyma apróra vágva
- mustár
- őrölt bors
- só

A hozzávalókat jól összekeverem (mustárral, borssal, sóval ízlés szerint fűszerezem/ízesítem), és egy fedeles tárolóedényben beteszem a hűtőbe 3-4 órára, hogy az ízek összeérjenek. 
Ha nem húsvéti maradékból, hanem frissen főtt tojásból készítjük az év más napjain, akkor a hűtőben 2-3 napig tárolható. 


Jó étvágyat!
 

2013. április 1., hétfő

Érsek szelet




Finom, puha sütemény, akár több napig is eláll - bár általában néhány óra után már nincs szükség a tárolására, mert elfogy. :) Egyszerű az elkészítése, ráadásul csupa olyan a hozzávalók listája, ami otthon megtalálható, így tényleg bármikor meg lehet sütni. + még amiatt is szeretem, mert könnyű csomagolni tízóraira (például a férjemnek :)). ...és persze a lekváros sütik ellen Milánnak sincs soha kifogása. :)




Hozzávalók a tésztához: (kb. 20x30 cm-es tepsihez) 
- 50 dkg liszt
- 12 dkg margarin vagy 10 dkg puha/szoba hőmérsékletű vaj
- 2 db tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej

A töltelékhez:
- 50 dkg alma
- őrölt fahéj ízlés szerint
- ribizlilekvár ízlés szerint (vagy más savanykás ízű lekvár: pl. meggylekvár)

+ a tetejére egy felvert tojás




1. A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól összedolgozom a tésztát, és fél órára a hűtőbe teszem.
2. Majd három részre osztom, enyhén lisztezett felületen kinyújtom mind a hármat 3-4 mm vastag téglalapra amekkora a tepsi). Kivajazott/lisztezett tepsibe teszem az első lapot. Ráteszem a megmosott/meghámozott vékony szeletekre vágott almát, megszórom az őrölt fahéjjal. Erre jön a második tésztalap, melyre rákenem a lekvárt, majd ennek a tetejére jön a harmadik lap. Itt-ott megszurkálom villával a tetejét, lekenem a felvert tojással.
3. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 10-12 percig sütöm. (A sütési idő sütőfüggő, esetleg nézhetünk tűpróbát.)
4. A kihűlt süteményt hosszúkás szeletekre vágom, porcukorral meghintve tálalom.


Jó étvágyat!

Szép Húsvétot kívánok, és jó pihenést! 

Forrás: Receptözön 2012. márciusi szám