2011. december 30., péntek

Szilveszteri hot dog - nem csak szilveszterkor :)

Férjemtől kaptam egy hatalmas süteményes könyvet, amiben nagyon jó sós és édes sütemények, desszertek vannak. Még Karácsonykor kinéztem a könyvből ezt a receptet és eldöntöttem, hogy Szilveszterkor megsütöm! Mint ahogy látjátok, sor került rá. Az eredmény tökéletes! Annyira finom, rögtön az egész család kedvence lett. A férjem nem győzte dicsérni a hot-dogot, no meg persze engem is. :) Igazán nem szeretnék senkit rábeszélni, de készítsétek el, nagyon meg lesztek elégedve a végeredménnyel! :)
Persze nem csak Szilveszterre lehet megsütni. El tudom képzelni év közben is vacsoraként, de reggelinek is kitűnő finomság. 
Ha egyszerre soknak találjátok ezt a mennyiséget, lehet fele adagból is készíteni. 

Konyhai digitális mérlegek most 25 % kedvezménnyel kaphatók a webáruházban az alábbi linken:


Hozzávalók a tésztához: 
20 db hot-doghoz

 1 evőkanál olaj
 2 dkg só
                            2 dkg cukor                            
langyos 4,4 dl tej
 60 dkg sima liszt
 15 dkg rétesliszt
 4 dkg élesztő

A töltelékhez:
10 pár virsli
 (vagy kolbásszal is lehet)

A tetejére:
 1 tojás


Sütésre várakoznak... :)





Elkészítés:
1. A két lisztet összekeverjük és elkeverjük benne a sót is. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Rugalmas, félkemény tésztát gyúrunk (ne legyen nagyon ragacsos, de nagyon kemény sem - liszttel vagy pici olajjal korrigáljuk, hogy megfelelő legyen az állaga.) Letakarva 2 órán át kelesztjük.
2. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakúra mindkét tésztát. (Mivel a tészta picit kemény, ezért picit nehéz nyújtani, de ne ijedjen meg senki, érdemes vele dolgozni, mert a végén tényleg nagyon finom hot dogot kapunk.) 
3. A két téglalapot 10-10 egyenlő csíkra felvágjuk, majd egyenként feltekerjük a virslikre. Sütőpapíros vagy enyhén vajazott/lisztezett tepsire sorakoztatjuk őket.
4. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, 20 percig pihentetjük, majd légkeveréses sütőben 200 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű. Természetesen lehet hagyományos sütőben is sütni, de szerintem akkor 30-35 perc lesz a sütési idő.)

Tipp: Tálaláskor kínálható hozzá mustár és ketchup is.



Jó étvágyat!

Kókuszkocka - mézes tésztából, Anyukám receptje szerint

Gyerekkoromban Anyukám minden Karácsonyra sütött kókuszkockát, mert az egész család nagy kedvence. Én is folytattam ezt a hagyományt, viszont idén Karácsonykor kimaradt, mert sok más süteményt sütöttem - nem akartam nagyon "felhalmozni" őket. De hogy ne teljen el ez az év sem kókuszkocka nélkül, ma elkészítettem. Eredetileg január elsejére szánom vendégváró süteménynek, de ahogy magunkat ismerem, addigra semmi nem marad belőle. :)
Piskótatésztából is szokták készíteni, de a családom mézes tésztával szereti, ezért én mindig így készítem.
 


Hozzávalók a tésztához:  
38x22 cm-es vagy 35x25 cm-es tepsihez
 40 dkg finomliszt
 28 dkg cukor
 5 dkg vaj 
 3 evőkanál méz
 1 kávéskanál szódabikarbóna
 1 cs. vaníliás cukor
 1 citrom reszelt héja (kezeletlen)
 1 tojás
 kb. 2 dl tej

Hozzávalók a krémhez:
 20 dkg vaj (esetleg margarin)
 5 dkg kakaópor
 1 evőkanál rum (esetleg rumaroma)
 1 dl tej
 20 dkg cukor

+ a "hempergetéshez" 20 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:
1. A tésztához a vajat/margarint, cukrot, vaníliás cukrot a tojással jól kikeverem, majd hozzáadom a mézet és a citrom reszelt héját, amivel szintén alaposan összekeverem. 
2. A lisztet a szódabikarbónával elkeverem és apránként hozzá adom a masszához, amit folyamatosan kevergetek közben. 
3. Végül adom hozzá a tejet (annyi tej kell bele, hogy kicsit nyúlós legyen a tészta, bele lehessen a tepsibe önteni, de azért ne folyjon, ne legyen híg). 
4. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntöm a tésztát, simára elegyengetem és hőlégkeveréses sütőben kb. 180 fokon 25-30 percig sütöm (természetesen lehet sima sütőben is sütni, de annál szerintem kell a 200 fok). 
5. Ha kihűlt a tészta, akkor kb. 4x4 cm-es kockákra felvágom. 
6. A krémhez a tejet meglangyosítom, felolvasztom benne a vajat/margarint, majd hozzáadom a kakaóport és a cukrot és simára keverem, végül hozzákeverem a rumot vagy rumaromát is. Ha elkészült a krém, fél órára félre teszem, hogy picit dermedjen, sűrűbb legyen > hogy a tésztát/a kockákat meg tudjam forgatni benne és ne folyjon le róla az összes (ha picit megdermedt, akkor jobban megmarad a tésztán). Minden kockát 8-10 másodpercig a krémben hagyok villára szúrva, hogy egy picit magába szívja a krémet (de ne ázzon át teljesen).
7. Majd meghempergetem a kókuszreszelékben. Hideg helyre teszem (akár hűtőbe) 1-2 órára, hogy megdermedjen/összeálljon, és az ízek "összeérjenek".

 
Jó étvágyat!

2011. december 29., csütörtök

Kávés csokoládé bomba

A nagy vásárlás miatt ma sem volt sok időm belemerülni a konyhai "sütkérezésbe", inkább csak "szöszmötöltem", azaz csak egy nagyon egyszerű finomságot "dobtam össze". Azoknak ajánlom, akik szeretik a csokit. :) Ez ugyanis TÖMÉNY CSOKOLÁDÉ! (Figyelmeztetés volt. :)) Nagyon finom ám, a tejszíntől krémes és lágy, kellemesen szétolvad az ember szájában. Csak picit  lehet benne érezni a kávé ízét > nem intenzíven, pont annyira, amennyire kell! Íme:




Hozzávalók:
- 100 g Boci étcsokoládé
- 100 g Boci tejcsokoládé
 - 5 dkg vaj
- 18 g-os édes nescafe por
- fél evőkanálnyi lefőzött keserű kávé
- 1 dl tejszín


Elkészítés:
1. Az étcsokiból és a tejcsokiból letörtem egy-egy darabot a "hempergetéshez" és lereszelve félre tettem.
2. A tejszínt, a vajat és a kávét egy lábasban felforraltam. Lehúztam a tűzről, beletörtem az ét- és tejcsokit, és addig kevergettem, míg teljesen felolvadtak. Ezt a masszát a hűtőbe tettem néhány órára, hogy megdermedjen. 
3. Majd egy kanál segítségével kis darabokat vettem ki a tálból, golyókat formáztam vizes kézzel, amit megforgattam a csokireszelékekben. TÁLALÁSIG HŰTŐBEN TÁROLOM!



Jó étvágyat!

2011. december 21., szerda

Sajtos, sós ünnepi sütemény


 
Finom, egyszerű, omlós, és csupa sajtos. Ráadásul nagyon jól lehet variálni a formákat a különböző ünnepekre. Most éppen karácsonyi formákkal... :)



Hozzávalók:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejszín
- 1 cs. sütőpor
- 50 dkg liszt
- 1 tojás
- ízlés szerint só


A tetejére:
- 1 tojás
- és ízlés szerint olajos magvak, köménymag, mák...


Sütésre várakozva :)

 
1. A margarint habosra keverem, hozzáadom a tojást, a reszelt sajtot, a tejszínt, sót, és tovább keverem. Végül a sütőporral kevert lisztet belegyúrom. Minimum 2 órára a hűtőszekrénybe teszem. 
2. Majd 3 mm vastagra nyújtom, és különféle karácsonyi figura szaggatóval (csillag, hold, fenyő, szív...) kiszaggatom. 
3. Tepsibe teszem, tetejét megkenem felvert tojással, és ízlés szerint díszítem (szezámmag, köménymag...). 
4. Előmelegített forró sütőben rózsaszínűre sütöm (alsó-felső sütésen 200 fokon kb. 12-15 percig).




Jó étvágyat!

Diós-mákos kalács hagyományosan

Nem mondom, hogy nem szeretjük a bejglit, de a kalács jellegű kelt tésztákat jobban szeretjük. A bejgli tömörebb/sűrűbb tészta > talán emiatt szeretjük inkább a könnyű/laza kalácsot - ezért a családom arra szavazott, hogy az idei karácsonyra is diós-mákos kalácsot süssek (amit egyébként nem csak ilyenkor kell sütnöm, hanem akár egy sima hétvégére is, de az ünnepekre kötelező elkészítenem a férjem miatt, hiszen nagyon szereti - szerinte az én diós-mákos kalácsomnál nincs finomabb :). 
Ettől függetlenül egyszer biztos ki fogok próbálni vagy kísérletezni egy jó bejgli receptet is... :) Ezt a pihe-puha és nagyon finom kalácsot viszont mindenképp próbáljátok ki!




Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg átszitált liszt
- 3 dl langyos tej
- 10 dkg puha vaj (esetleg margarin)
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
- 2,5 dkg friss élesztő


A mákos töltelékhez:
- kb. 20 dkg darált mák                                     
- 15 dkg cukor  (vagy ízlés szerint - inkább kóstoljuk meg, amikor összekeverjük a mákot a cukorral) 
- egy kisebb citrom reszelt héja                                     
- néhány evőkanál tej (amennyit felvesz a töltelék, de ne legyen ragacsos massza belőle)
- 5 dkg mazsola (elhagyható, aki nem szereti)

A diós töltelékhez:
- kb. 20 dkg darált dió
- 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint)
- egy kisebb citrom reszelt héja
- néhány evőkanál tej
- 5 dkg mazsola (elhagyható)

+ a tetejére 1 felvert tojás





Elkészítés:
1. A tésztát a kenyérsütőgépben bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. Kézi dagasztásnál  kb. 1 dl tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a maradék tejjel és maradék cukorral + a többi hozzávalóval összeállítjuk/bedagasztjuk a tésztát. Kelesztőtálban vagy egy sima tálban tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
2. A töltelékhez a mákot összekeverjük a cukorral, a citrom reszelt héjával és a mazsolával és annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a töltelék, ne legyen száraz, de legyen egybeálló ragacsos massza sem. A diós tölteléket ugyanígy állítjuk össze. 
3. A megkelt tésztát 2 egyforma gombóccá gyúrjuk. Kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra (kb. 3-4 mm vastagra), megkenjük egyenletesen a mákos töltelékkel (két szélen és a felső részénél hagyjunk 2 cm-t töltelék nélkül). A két szélét hajtsuk fel, majd tekerjük/csavarjuk fel a tésztát. (a szét nyíló része maradjon alul) A diós kalácsot ugyanígy nyújtjuk ki és töltjük meg.
4. A kalácsot sütőpapíros (vagy kivajazott/lisztezett) tepsire tesszük egymás mellé, de egy picit távolabb egymástól, mert sütés közben még kelni fog. Hagyjuk még kelni kb. 20 percig, majd lekenjük a felvert a tojással, és néhány helyen megszurkáljuk a tetejét és az oldalát is, hogy sütés közben tudjon távozni a gőz és ne repedezzen ki a tészta.
5. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütési idő sütőfüggő - nálam 20 perc, de hagyományos sütőben ettől több idő lesz!
6. A megsült kalácsot még 5 percig a tepsiben hagyjuk egy tiszta konyharuhával letakarva, hogy jól átpuhuljon a tészta, majd áttesszük egy fatáblára és így hagyjuk hűlni.
Szeletelve tálaljuk.




Jó étvágyat!

2011. december 16., péntek

Tejszínes-tárkonyos csirkemell

Könnyű, 20 perc alatt elkészíthető, és nagyon finom.  A "könnyű" szó alatt két dolgot értek: egyrészt könnyű a pocaknak - hiába eszünk belőle sokat, mégsem érezzük úgy, hogy egy mázsás kő nyomná a hasunkat. Másrészt nagyon könnyű elkészíteni is. Könnyű és egyszerű! Gyakran "megfordul" nálunk ez az étel vacsoraként, a férjem nagy-nagy kedvence! A dolgos hétköznapokon Nektek is ajánlom, gyorsan el tudjátok készíteni a családnak.




Hozzávalók:  
2 főre
 25 dkg csirkemell filé
 2 dl 20 %-os tejszín
2 evőkanál tejföl
 ízlés szerint só és szárított tárkony
 2-3 dkg vaj

A pöttyös kézműves kerámiák megtalálhatók a webáruházban az alábbi linken:
www.pottyosotthon.hu 



Elkészítés:
1. A csirkemellet megmosom, kisebb kockákra vagy csíkokra vágom, majd a vajon megpárolom. Ha a levét elfőtte, akkor kissé le is pirítom. Ízlés szerint sózom. Beleteszem a tejszínt és a tejfölt, megszórom tárkonnyal és összeforralom. 
2. Köretnek a rizst egyszerűen csak megfőzöm és tálalom.




Jó étvágyat!

2011. december 14., szerda

Túrós-sajtos kosárkák

Két éve sütöttem utoljára ezt a süteményt Anyukám névnapjára > azóta valahogy elfeledkeztem róla. Valószínű azért, mert már annyi receptem van, hogy hiába sütök süteményt minden héten (sőt, általában hetente kétszer-háromszor is), mégis elfeledkezem arról, miket tartalmaz a receptgyűjteményem...  Valamelyik nap viszont nézegettem ezt a margarinos sütemény könyvet, ott megláttam a túrós kosárkát, és eszembe jutott, milyen finom is! Rögtön arra gondoltam, hogy meg kell sütnöm a kisfiam születésnapjára is. :-)




Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg vaj (vagy margarin)
- 2 dkg élesztő
- 30 dkg finomliszt
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 2 tojás
- 1 evőkanál tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:
- 30 dkg tehéntúró
- 1 dl tejföl
- 3 tojás
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- só
- őrölt fekete vagy színes bors

A forma kikenéséhez:
- kb. 2 dkg vaj (vagy margarin)

A tetejére:
- 10 dkg reszelt füstölt sajt


Sütés előtti állapot


Elkészítés:
1. A margarint és az élesztőt a liszttel elmorzsolom, majd a sajttal, a tojással és annyi tejföllel összegyúrom, hogy jól nyújtható tészta legyen belőle. Enyhén meglisztezett gyúrólapon 3-4 mm vékonyságúra elnyújtom, majd egy kb. 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. (A kimaradó részeket újra összegyúrom, kinyújtom és kiszaggatom.)
2. Kb. 35-40 db kosárkaformát margarinnal kikenek, majd a tésztával kibélelem.
3. A töltelékhez a túrót áttöröm, a tejföllel meg a tojásokkal simára keverem. A reszelt sajtot hozzáadom, megsózom, megborsozom. (Nem kell félni a fűszerezéstől, mert a süti tésztájában nincs só, úgyhogy lehet bátrabban sózni és borsozni, hogy finom íze legyen a süteménynek a végén.) 
4. A tölteléket egyenletesen a kosárkákba töltöm, a tetejükre reszelt füstölt sajtot szórok, majd a kis formákat egy tepsibe teszem. 
5. Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütöm (sima sütőben 200 fokon 20 percig).




Jó étvágyat!

2011. december 10., szombat

Ferdinánd tekercs

Pár éve találtam rá erre a finomságra az egyik kis süteményes könyvemben (margarinos), azóta kedvencünk lett ez a süti is. Persze az Én családom mindent szeret, ami kelt tésztából van - kelt tészta rajongók vagyunk! :) 
Nagyon finom sütemény, ráadásul a tejszíntől sokáig puha és szaftos marad.
Lehet graham lisztből is készíteni, illetve a liszt mennyiségének felét graham lisztre váltani - én mikor hogy szoktam - ma csak sima lisztből készült, de legutóbb a fele fehér lisztet graham liszttel helyettesítettem és úgy is nagyon finomra sikerült.




Hozzávalók a tésztához:
 8 dkg vaj 
 3 tojás sárgája
 40 dkg finomliszt (de a fele lehet graham liszt is, néha azzal készítem)
 egy csipet só
 2 csapott evőkanál kristálycukor
 2 dl tej
 2 dkg élesztő

A töltelékhez:
 8 dkg vaj 
 14 dkg kristálycukor
 1 cs. vaníliás cukor


A sütés egyik fontos kelléke a megbízható, precíz konyhai mérleg!
Akciós kínálatunkat megtekintheted a webáruházban az alábbi linkre kattintva:




A körbekenéshez:
 4 dkg vaj 

A locsoláshoz:
 2 dl főzőtejszín
 1 evőkanál kristálycukor
 1 cs. vaníliás cukor




1. A tésztához az élesztőt a meglangyosított cukros tejbe morzsolom, felfuttatom. Egy tálba teszem a lisztet, belekeverem a sót, beleöntöm a tejes élesztőt, majd a tojások sárgájával és a vajjal összegyúrom, dagasztom. Kelesztőtálban kelni hagyom kb. 45-50 percig. (De lehet összegyúrni/dagasztani a kenyérsütőgépben is.) 
2. A töltelékhez a vajat a kétféle cukorral habosra keverem.
3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb. 7mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtom, majd a cukros vajjal egyenletesen megkenem. Ezután felcsavarom szorosan, mint a bejglit, majd belisztezett késsel kb. 3 cm vastagságúra felszeletelem. 
4. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vagy tálat vajjal jól kikenek. (A tortaforma vagy a tál zárt legyen, hogy sütés közben a vaj és a tejszín ne tudjon kifolyni a formából!)
5. A tésztatekercseket olvasztott vajjal körbekenem és a formába teszem őket nem túl szorosan. (Nekem kb 12-13 db tekercs szokott lenni.) A formában még kelhet kb. 10-20 percet, aztán előmelegített sütőben, az alsó rácson légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütöm. (Lehet sima sütőben is sütni, de annál ajánlatosabb magasabb hőfok, kb. 190 fokos legyen a sütő.) Az alja sül meg nehezebben, ezért kell a legalsó rácsra tenni, de ha esetleg nagyon sül a teteje, akkor a sütési idő felétől le lehet takarni alufóliával - így a teteje nem ég meg, de a közepe még sül tovább.
6. Ha kb. 20 percig sült a tészta, akkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsolom, majd sütöm tovább még 10 percig, aztán meglocsolom a tejszín másik felével is és sütöm még kb. 10-15 percig. (Persze a sütési idő eltérő lehet, hiszen minden sütő más...)
7. A sütőből kivéve 5 perc után érdemes kiborítani még forrón egy tálra vagy tálcára, és így hagyjuk kihűlni.



Jó étvágyat!

2011. december 4., vasárnap

Linzer - Anyukám receptje szerint

Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye, Anyukám gyakran sütött linzerkarikákat. Én is az Ő receptje alapján készítem mindig, mert ez a recept vált be számunkra. Nagyon finom az íze és olyan jó puha - eteti magát! :)
Minden nyáron főzünk különböző gyümölcsből lekvárokat, ezáltal mikor milyen lekvárral ragasztom össze, bár legjobban sárgabaracklekvárral szeretjük. A lyukak most azért ilyen nagyok a tészta közepén, mert a kisfiam szereti látni a finom baracklekvárt benne. :)



Ez a linzer  azonnal is fogyasztható, de másnapra még puhább és jobban összeérnek az ízek is. Emiatt a közelgő ünnepnek lehet ez is az egyik süteménye, hiszen el lehet készíteni ünnep előtt jó néhány nappal, így nem kell mindent Szenteste napján készíteni. Jól záródó dobozban sokáig eláll.


Hozzávalók:
 60 dkg liszt
 18 dkg kristálycukor
 2 cs. vaníliás cukor
 fél cs.  sütőpor (6 g)
 1 citrom reszelt héja (kezeletlen citrom)
 2 tojássárgája
 25 dkg vaj (esetleg margarin)
(mivel Anyukám zsírral szokta készíteni, általában én is azzal készítem - zsírból kb. 20 dkg elég)
 1 kis doboz tejföl (140 g-os)

+ ízlés szerint lekvár 


Linzer és mézeskalács kiszúró formákat kedvező áron lehet kapni a webáruházban az alábbi linken:
Pöttyös Otthon - pottyosotthon.hu


Elkészítés:
1. A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a vajjal vagy a zsírral (margarinnal), hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjak - nem lágy, nem is kemény. (Lehet, hogy nem kell hozzá az egész tejföl, ezért apránként adom hozzá.)
2. Enyhén lisztezett táblán kinyújtom (elég vékonyra kell nyújtani, mert a sütőportól vastagabb lesz sütés közben). 
3. Tetszés szerinti formával kiszaggatom (a maradék tésztát újra összegyúrom, kinyújtom és kiszaggatom), sütőpapíros tepsire teszem és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütöm. (Világosra hagyom!!!)
4. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztom őket és porcukrozom.



Jó étvágyat!

2011. december 1., csütörtök

Tepertős pogácsa

Volt itthon tepertő és minden más hozzávaló, ezért valamelyik nap úgy döntöttem, hogy tepertős pogácsát sütök, nagyon finom tud lenni egy pohár tejjel. Ráadásul erről a pogácsáról mindig a téli időszak jut eszembe, úgyhogy most pont aktuális a sütése.
Anyukám receptje alapján készítettem, amit tulajdonképpen Ő évtizedek óta "fejből" készít és nem recept alapján. Mivel régi recept, ezért zsírral készül, de lehet vajjal - esetleg margarinnal - is.


Hozzávalók:
 kb. 15 dkg darált tepertő
 25 dkg liszt
 2 dkg zsír (vagy vaj, esetleg margarin)
 2,5 dkg élesztő
 1 dl langyos tej
 1 tojássárgája
 kb. 1 evőkanál tejföl
 másfél teáskanál só
 csipet cukor (csak az élesztő futtatása miatt)

+ a kenéshez 1 tojás




Elkészítés:
1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben "felfuttatom". A lisztet elkeverem a sóval, elmorzsolom a zsírral (vagy margarinnal/vajjal), majd hozzáadom az élesztős tejet, a darált tepertőt, a tojás sárgáját > elkezdem összedolgozni és ennek megfelelően adom hozzá a tejfölt, hogy jól összedolgozható legyen a tészta (de általában 1 evőkanál tejföl kell hozzá).
Ha alaposan összedolgoztam, akkor kelesztőtálba teszem és kb. 1 órán át kelesztem.
2. Kelesztés után lisztezett táblán kinyújtom kb. 2 cm-es vastagságúra, késsel rácsokat csinálok rá, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom. 
3. Sütőpapíros tepsibe teszem és előmelegített sütőben 200-210 fokon megsütöm. (ebből az adagból egy nagy tepsivel lesz)


Jó étvágyat!